U naredne tri godine disciplina u zaduživanju države

Bez autora
Jan 05 2014

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Lazar Krstić izjavio je danas da Srbija nije u opasnosti od toga da doživi bankrot, i da je namera da krajem 2016. godine javni dug počne da opada. Krstić je ukazao na to da je Vlada, uz novi budžet, preduzela i dodatne mere kako bi sprečila bilo kakvu opasnost te vrste.On je naveo da je važno da u naredne tri godine postoji disciplina u zaduživanju i da se novac od kreditora koristi za aktivnosti koje će dovesti do rasta BDP-a.

U naredne tri godine disciplina u zaduživanju državeMinistar finansija u Vladi Republike Srbije Lazar Krstić izjavio je danas da Srbija nije u opasnosti od toga da doživi bankrot, i da je namera da krajem 2016. godine javni dug počne da opada.

Krstić je u izjavi za Radio-televiziju Srbije (RTS) ukazao na to da je Vlada, uz novi budžet, preduzela i dodatne mere kako bi sprečila bilo kakvu opasnost te vrste.

On je naveo da je važno da u naredne tri godine postoji disciplina u zaduživanju i da se novac od kreditora koristi za aktivnosti koje će dovesti do rasta BDP-a.

Ministar je podsetio na to da se najveći deo javnog duga koristi za refinansiranje već postojećeg duga, a ostatak za "deficitarno finansiranje", odnosno za namirivanje manjka u budžetu koji nastaje kao razlika između onoga što država zarađuje i troškova koje ima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik