Ubrzani rad na stvaranju boljeg ekonomskog ambijenta

Bez autora
Feb 26 2014

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas na konferenciji povodom osnivanja Senata privrede Srbije da će naša zemlja preduzeti hitne, neophodne i sveobuhvatne reforme i urediti ekonomski ambijent. Vučić je najavio da će do kraja juna biti doneti sistemski zakoni koji će na drugačiji način urediti ekonomski ambijent, uz podsećanje na to da je reč o zakonima o radu, privatizaciji, stečaju, državnim službenicima, građevinskim dozvolama, kancelariji za brze odgovore i o osiguranju. On je saopštio da je saveznom ministru inostranih poslova Austrije Sebastijanu Kurcu u razgovoru garantovao zadržavanje političke stabilnosti u Srbiji, i izrazio uverenje da će Austrija nastaviti da pruža podršku i pomoć Srbiji u tom smislu. Prvi potpredsednik Vlade je iskazao i nadu da će Austrija videti Srbiju kao sferu svog uticaja u koju želi da ulaže, ali i kao partnera kojem će ukazati na određene greške i slabosti.

Ubrzani rad na stvaranju boljeg ekonomskog ambijentaPrvi potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas na konferenciji povodom osnivanja Senata privrede Srbije da će naša zemlja preduzeti hitne, neophodne i sveobuhvatne reforme i urediti ekonomski ambijent.

Vučić je najavio da će do kraja juna biti doneti sistemski zakoni koji će na drugačiji način urediti ekonomski ambijent, uz podsećanje na to da je reč o zakonima o radu, privatizaciji, stečaju, državnim službenicima, građevinskim dozvolama, kancelariji za brze odgovore i o osiguranju.

On je saopštio da je saveznom ministru inostranih poslova Austrije Sebastijanu Kurcu u razgovoru garantovao zadržavanje političke stabilnosti u Srbiji, i izrazio uverenje da će Austrija nastaviti da pruža podršku i pomoć Srbiji u tom smislu.

Prvi potpredsednik Vlade je iskazao i nadu da će Austrija videti Srbiju kao sferu svog uticaja u koju želi da ulaže, ali i kao partnera kojem će ukazati na određene greške i slabosti.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Dragan Glamočić ocenio je da je osnivanje Senata privrede Srbije, u saradnji sa Austrijom, velika šansa za našu zemlju.

Glamočić je podsetio na to da se prilikom nedavnih razgovora sa austrijskim privrednicima u Beču uverio u to da postoji velika želja za ulaganjima u Srbiju i ostvarivanje poslovne saradnje.

Srbija će ubrzano raditi na stvaranju ekonomskog ambijenta, što je, uz političku stabilnost, osnov za dalji razvoj ekonomskih odnosa, poručio je ministar.

On je ocenio da će stvaranje novog poslovnog ambijenta omogućiti investiranje ne samo u poljoprivredu, već i u sve druge oblasti.

Kurc je na konferenciji istakao da Austrija želi da podrži Srbiju na putu ka EU ne samo rečima i razgovorima u Briselu, već konkretnim projektima koji obezbeđuju reforme.

On je podsetio na to da dve zemlje ne povezuje samo zajednička istorija, već i kulturne, privredne i ljudske veze, s obzirom na to da u Austriji živi približno 300.000 građana srpskog porekla, kao i da je ova zemlja najveći investitor u Srbiji.

Prvom potpredsedniku Vlade Aleksandru Vučiću je nakon prezentacije Senata privrede Srbije uručeno počasno članstvo u Senatu privrede Austrije, dok su ministar Sebastijan Kurc i predsednik Upravnog odbora Senata privrede Austrije Hans Harer postali počasni članovi Senata privrede Srbije.

Prezentacija Senata privrede Srbije održana je u Privrednoj komori Srbije, a cilj te institucije jeste da okupi privrednike iz Srbije, da ih umreži i podstakne saradnju sa privrednicima iz Austrije i Nemačke, kao i da pospeši izvoz na evropsko tržište.

Senat sledi koncept participacije preduzeća ne samo u uređenju privrede, ekonomskog tržišta i Evrope, već nastoji i da prezentuje doprinose, potrebe i težnje tih preduzeća.

Prisustvo austrijskih preduzeća u Srbiji i do sada je bilo veoma značajno, a osnivanjem Senata privrede Srbije i uspostavljanjem sve boljih uzajamnih kontakata otvara se put za njegovu ekspanziju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik