Ukidanju viza za građane Srbije i Turske

Bez autora
Jul 12 2010

Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Vuk Jeremić i ministar spoljnih poslova Turske Ahmet Davutoglu potpisali su danas Sporazum o međusobnom ukidanju viza za građane ove dve zemlje. Takođe, potpisano je i šest sporazuma o saradnji u oblasti infrastrukture, koji će, između ostalog, omogućiti turskim građevinskim preduzećima učešće u izgradnji autoputeva u Srbiji. Ministar za nacionalni investicioni plan u Vladi Republike Srbije Verica Kalanović i Davutoglu potpisali su Memorandum o razumevanju o izgradnji deonice autoputa Beograd - južni Jadran od Ljiga do Čačka i od Čačka do Požege. Ministarka je sa predstavnicima turskih firmi potpisala i okvirni sporazum o rekonstrukciji državnog puta M8 od Novog Pazara do Aljinovića. Kako je precizirano, turski biznismeni i investitori bez odlaganja treba da procene potencijale i mogućnosti za ulaganja u Srbiju. Razgovarano je i o saradnji ministarstava odbrane dveju zemalja o osposobljavanju aerodroma Lađevci kod Kraljeva za civilnu upotrebu, kao i o budućoj saradnji avio-kompanija, za koju je Turska veoma zainteresovana.

Ukidanju viza za građane Srbije i TurskeMinistar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Vuk Jeremić i ministar spoljnih poslova Turske Ahmet Davutoglu potpisali su danas Sporazum o međusobnom ukidanju viza za građane ove dve zemlje.

Takođe, potpisano je i šest sporazuma o saradnji u oblasti infrastrukture, koji će, između ostalog, omogućiti turskim građevinskim preduzećima učešće u izgradnji autoputeva u Srbiji.

Ministar za nacionalni investicioni plan u Vladi Republike Srbije Verica Kalanović i Davutoglu potpisali su Memorandum o razumevanju o izgradnji deonice autoputa Beograd - južni Jadran od Ljiga do Čačka i od Čačka do Požege.

Ministarka je sa predstavnicima turskih firmi potpisala i okvirni sporazum o rekonstrukciji državnog puta M8 od Novog Pazara do Aljinovića.

Kako je precizirano, turski biznismeni i investitori bez odlaganja treba da procene potencijale i mogućnosti za ulaganja u Srbiju.

Razgovarano je i o saradnji ministarstava odbrane dveju zemalja o osposobljavanju aerodroma Lađevci kod Kraljeva za civilnu upotrebu, kao i o budućoj saradnji avio-kompanija, za koju je Turska veoma zainteresovana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik