Ukupan indeks potrošačkih cijena u Federaciji BiH u januaru bio viši za 1,4 odsto

Bez autora
Mar 23 2011

Ukupan indeks potrošačkih cijena u Federaciji BiH u januaru je bio viši za 1,4 odsto u odnosu na prethodni mjesec, a za 2,6 odsto u odnosu na isti mjesec lani i u odnosu na prošlogodišnji prosjek. Alkoholna pića i duvan u juanuaru su bili skuplji za 9,5 odsto u odnosu na decembar prošle godine, hrana i bezalkoholna pića za 1,8 odsto, prevoz za 1,6 odsto, komunikacije za 1,3 odsto, restorani i hoteli za 0,9 odsto, stanovanje, električna energija plin i drugi energenti za 0,3 odsto, dok su ostala dobra i usluge poskupile za 0,1 odsto. Cijene u zdravstvu u FBiH su niže za 0,3 odsto, odjeća i obuća za 0,1 odsto, dok se u ostalim odjeljcima cijene nisu mijenjale.

Ukupan indeks potrošačkih cijena u Federaciji BiH u januaru bio viši za 1,4 odstoUkupan indeks potrošačkih cijena u Federaciji BiH u januaru je bio viši za 1,4 odsto u odnosu na prethodni mjesec, a za 2,6 odsto u odnosu na isti mjesec lani i u odnosu na prošlogodišnji prosjek.

Alkoholna pića i duvan u juanuaru su bili skuplji za 9,5 odsto u odnosu na decembar prošle godine, hrana i bezalkoholna pića za 1,8 odsto, prevoz za 1,6 odsto, komunikacije za 1,3 odsto, restorani i hoteli za 0,9 odsto, stanovanje, električna energija plin i drugi energenti za 0,3 odsto, dok su ostala dobra i usluge poskupile za 0,1odsto.

Cijene u zdravstvu u FBiH su niže za 0,3 odsto, odjeća i obuća za 0,1 odsto, dok se u ostalim odjeljcima cijene nisu mijenjale, podaci su Federalnog zavoda za statistiku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik