Unapređenje ekonomske saradnje sa Afričkom unijom

Bez autora
Dec 16 2013

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa zamenikom predsednika Komisije Afričke unije Erastusom Mvenčom o unapređenju ukupnih odnosa Srbije i te organizacije, koja okuplja 54 države članice sa afričkog kontinenta. Ljajić i Mvenča postigli su dogovor o tome da između Srbije i Afričke unije uskoro bude potpisan sporazum o ekonomskoj i naučno-tehničkoj saradnji, čiji će cilj biti učvršćivanje tradicionalnih veza između naše zemlje i pomenute organizacije. Mvenča je, govoreći o daljem razvoju dobrih odnosa sa Srbijom, naglasio da je Srbija jedna od deset zemalja u svetu koje je Afrička unija, nakon 50. samita šefova država i vlada održanog u maju ove godine u Adis Abebi, odredila kao izuzetno značajne za buduću saradnju.

Unapređenje ekonomske saradnje sa Afričkom unijomPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa zamenikom predsednika Komisije Afričke unije Erastusom Mvenčom o unapređenju ukupnih odnosa Srbije i te organizacije, koja okuplja 54 države članice sa afričkog kontinenta.

Ljajić i Mvenča postigli su dogovor o tome da između Srbije i Afričke unije uskoro bude potpisan sporazum o ekonomskoj i naučno-tehničkoj saradnji, čiji će cilj biti učvršćivanje tradicionalnih veza između naše zemlje i pomenute organizacije.

Mvenča je, govoreći o daljem razvoju dobrih odnosa sa Srbijom, naglasio da je Srbija jedna od deset zemalja u svetu koje je Afrička unija, nakon 50. samita šefova država i vlada održanog u maju ove godine u Adis Abebi, odredila kao izuzetno značajne za buduću saradnju, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik