Unapređenje ekonomskih odnosa BiH i Hrvatske

Bez autora
Jan 16 2014

Direktorica Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH Jelica Grujić održala je sastanak sa ambasadorom Hrvatske u BiH Ivanom Del Vechiom. Razgovarano je o mogućnostima suradnje, organiziranju poslovnih susreta između bosanskohercegovačkih i hrvatskih privrednika tokom 2014. godine, te o implikacijama na privredu BiH, nakon ulaska Hrvatske u Evropsku uniju. Ambasador Del Vechio se interesirao za rad Agencije, njene nadležnosti, aktivnosti promoviranja investicionih projekata, te za situaciju kada je u pitanju priliv stranog kapitala u BiH. Direktorica Grujić je govorila o značaju postojećih stranih investitora u BiH ne samo za privredu nego i za promociju naše zemlje prema drugim potencijalnim stranim investitorima.

Unapređenje ekonomskih odnosa BiH i HrvatskeDirektorica Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH Jelica Grujić održala je sastanak sa ambasadorom Hrvatske u BiH Ivanom Del Vechiom...

Razgovarano je o mogućnostima suradnje, organiziranju poslovnih susreta između bosanskohercegovačkih i hrvatskih privrednika tokom 2014. godine, te o implikacijama na privredu BiH, nakon ulaska Hrvatske u Evropsku uniju.

Ambasador Del Vechio se interesirao za rad Agencije, njene nadležnosti, aktivnosti promoviranja investicionih projekata, te za situaciju kada je u pitanju priliv stranog kapitala u BiH.

Direktorica Grujić je govorila o značaju postojećih stranih investitora u BiH ne samo za privredu nego i za promociju naše zemlje prema drugim potencijalnim stranim investitorima.

Tokom 2014, aktivnosti FIPA-e osim promoviranja poslovnih zona i projekata, bit će fokusirane i na pružanje podrške postojećim investitorima kako bi ih motivirala na reinvestiranje i nova ulaganja u neke nove sektore.

Grujić je kazala da proces promocije kojeg provodi Agencija, kao i uspostavljanje kontakata sa novim potencijalnim investitorima, te dostavljanje informacija ciljnim grupama o bh. investicijskim mogućnostima, ne mogu nadomjestiti nedostatke cjelokupnog sistema.

Zaključeno je da samo suradnja svih nadležnih institucija u BiH može doprinijeti poboljšanju priliva stranog kapitala u zemlji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik