Unaprediti saradnju Srbije i Francuske u više oblasti

Bez autora
Sep 02 2013

Predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić i ministar zadužen za evropske poslove u Vladi Francuske Tjeri Repanten ocenili su danas da Srbija i Francuska imaju izuzetno dobre političke odnose koje treba dalje razvijati, uz unapređenje saradnje dveju zemalja u oblasti privrede, odbrane, pravosuđa, policije i kulture. Dačić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Repantenom u Vladi Srbije, rekao da postoji opšta saglasnost o tome da se mora učiniti sve kako bi dve zemlje ponovo uspostavile odnose na način koji odgovara tradicionalnom prijateljstvu Srbije i Francuske. Predsednik Vlade smatra da Francuska treba da bude više prisutna ovde i raduje se povratku Francuske u Srbiju. On je izrazio uverenje da će dve zemlje nastaviti da unapređuju već dobre bilateralne odnose.

Unaprediti saradnju Srbije i Francuske u više oblastiPredsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić i ministar zadužen za evropske poslove u Vladi Francuske Tjeri Repanten ocenili su danas da Srbija i Francuska imaju izuzetno dobre političke odnose koje treba dalje razvijati, uz unapređenje saradnje dveju zemalja u oblasti privrede, odbrane, pravosuđa, policije i kulture.

Dačić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Repantenom u Vladi Srbije, rekao da postoji opšta saglasnost o tome da se mora učiniti sve kako bi dve zemlje ponovo uspostavile odnose na način koji odgovara tradicionalnom prijateljstvu Srbije i Francuske.

Predsednik Vlade smatra da Francuska treba da bude više prisutna ovde i raduje se povratku Francuske u Srbiju. On je izrazio uverenje da će dve zemlje nastaviti da unapređuju već dobre bilateralne odnose.

Repanten je istakao da Francuska želi da Srbija bude prva sledeća zemlja koja će ući u Evropsku uniju (EU).

Kao francuski delegirani ministar za evropske poslove želim da poručim da je želja Francuske da Srbija postane 29. članica Unije, naglasio je Repanten.

On je rekao da je, nakon ovogodišnjih sastanaka najviših zvaničnika dveju zemalja, predsednik Francuske Fransoa Oland odlučio da imenuje specijalnog predstavnika za Balkan Alena Rišara, koji će biti posebno zadužen za jačanje odnosa sa Srbijom, prvenstveno u oblasti privrede.

Francuska će nastaviti da podržava Srbiju na njenom evropskom putu, istakao je Repanten i ponudio svu moguću pomoć te zemlje u oblasti jačanja vladavine prava u Srbiji.

On je naglasio da Srbija mora da nastavi sa sprovođenjem unutrašnjih reformi, na političkom i ekonomskom, ali i na institucionalnom planu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik