Unapređivanje poslovne saradnje Mađarske i Vojvodine

Bez autora
Feb 05 2014

Predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić primio je danas delegaciju Mađarsko – srpskog poslovnog saveta i privrednike iz Mađarske, koju je predvodio Laslo Volf zamenik generalnog direktora OTP grupe. U delegaciji su bili i predstavnici iz sektora finansija, mašinogradnje, građevinarstva i nekretnina. Predsednik Pajtić istakao je da dobre prijateljske odnose treba nastaviti u pravcu jačanja ekonomske saradnje, pre svega, u oblasti investicija. Predsednik Vlade Vojvodine i njegov sagovornik, istakli su da mogućnosti za investiranje i ekonomsku saradnju Vojvodine i Mađarske vide u privredi, poljoprivredi i banjskom turizmu. Jačanje regionalnog povezivanja za dr Pajtića ima bitnu ulogu u ostvarivanju bolje partnerske saradnje, jer otvaraju put za zajednički pristup evropskim fondovima. Sa tim u vezi podsetio je na uspešnu saradnju u okviru IPA programa prekogranične saradnje između Srbije i Mađarske, gde je pokrajinska administracija dala veliki doprinos.

Unapređivanje poslovne saradnje Mađarske i VojvodinePredsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić primio je danas delegaciju Mađarsko – srpskog poslovnog saveta i privrednike iz Mađarske, koju je predvodio Laslo Volf zamenik generalnog direktora OTP grupe. U delegaciji su bili i predstavnici iz sektora finansija, mašinogradnje, građevinarstva i nekretnina.

Predsednik Pajtić istakao je da dobre prijateljske odnose treba nastaviti u pravcu jačanja ekonomske saradnje, pre svega, u oblasti investicija. Predsednik Vlade Vojvodine i njegov sagovornik, istakli su da mogućnosti za investiranje i ekonomsku saradnju Vojvodine i Mađarske vide u privredi, poljoprivredi i banjskom turizmu. Jačanje regionalnog povezivanja za dr Pajtića ima bitnu ulogu u ostvarivanju bolje partnerske saradnje, jer otvaraju put za zajednički pristup evropskim fondovima. Sa tim u vezi podsetio je na uspešnu saradnju u okviru IPA programa prekogranične saradnje između Srbije i Mađarske, gde je pokrajinska administracija dala veliki doprinos.

U razgovoru je istaknuto da je najveća mađarska investicija u Srbiji do sada ostvarena u finansijskom sektoru sa ulaskom OTP banke na bankarsko tržište Srbije. Laslo Volf, zamenik generalnog direktora OTP grupe, istakao je da je u okviru saradnje koju Mađarska ostvaruje sa Srbijom, poseban intres postoji za investicije u Vojvodini u oblasti poljoprivredne proizvodnje.

U razgovoru o mogućnostima proširenja saradnje, u kome je učestvovao i pokrajinski sekretar za regionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski, istaknuta je i zainteresovanost da se saradnja između srpskih i mađarskih poslovnih ljudi odvija u oba smera. Bugarski je naveo da postoji interes velikih srpskih poljoprivrednih proizvođača za investiranje u Mađarskoj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik