Uskoro sporazum o privrednoj saradnji Srbije i Afričke unije

Bez autora
Feb 02 2014

Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Ivan Mrkić razgovarao je danas u Adis Abebi sa potpredsednikom Komisije Afričke unije Erastusom Mvenčom o tekstu sporazuma o privrednoj saradnji Republike Srbije i Afričke unije. Mrkić je rekao da je svom sagovorniku predao nacrt tog sporazuma, čije se potpisivanje očekuje uskoro. On je naveo da je tokom protekla dva dana imao više od dvadeset susreta sa afričkim zvaničnicima, uz ocenu da najava potpisivanja ovog dokumenta potvrđuje dobre odnose Srbije i Afričke unije. Mrkić se danas sastao i sa predsednikom Zimbabvea Robertom Mugabeom, sa kojim je razgovarao o razvijanju privredne saradnje. Prema njegovim rečima, Mugabe je tom prilikom uputio poziv Srbiji da na tom prostoru opet bude prisutna kao što je to bio slučaj u vreme bivše Jugoslavije, i ocenio da postoje bojne srpske kompanije koje bi mogle da uzmu učešće u velikim projektima razvoja Zimbabvea.

Uskoro sporazum o privrednoj saradnji Srbije i Afričke unijeMinistar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Ivan Mrkić razgovarao je danas u Adis Abebi sa potpredsednikom Komisije Afričke unije Erastusom Mvenčom o tekstu sporazuma o privrednoj saradnji Republike Srbije i Afričke unije.

Mrkić je u izjavi za agenciju Tanjug rekao da je svom sagovorniku predao nacrt tog sporazuma, čije se potpisivanje očekuje uskoro.

On je naveo da je tokom protekla dva dana imao više od dvadeset susreta sa afričkim zvaničnicima, uz ocenu da najava potpisivanja ovog dokumenta potvrđuje dobre odnose Srbije i Afričke unije.

Mrkić se danas sastao i sa predsednikom Zimbabvea Robertom Mugabeom, sa kojim je razgovarao o razvijanju privredne saradnje.

Prema njegovim rečima, Mugabe je tom prilikom uputio poziv Srbiji da na tom prostoru opet bude prisutna kao što je to bio slučaj u vreme bivše Jugoslavije, i ocenio da postoje bojne srpske kompanije koje bi mogle da uzmu učešće u velikim projektima razvoja Zimbabvea.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik