Usvojen Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o planiranju i izgradnji

Bez autora
Feb 10 2011

Vlada Republike Srbije usvojila je danas Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o planiranju i izgradnji, Predlog zakona o advokaturi, kao i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma o kreditu između Republike Srbije i Evropske unije i Narodne banke Srbije. Kako je danas saopšteno, izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji biće pojednostavljena procedura u slučaju izmene planskog dokumenta, plan detaljne regulacije za izgradnju objekata komunalne infrastrukture može se izuzetno doneti i kada prostornim planom jedinice lokalne samouprave njegova izrada nije određena, a lokacijska dozvola se izdaje samo za izgradnju novih i dogradnju postojećih objekata...

Usvojen Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o planiranju i izgradnjiVlada Republike Srbije usvojila je danas Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o planiranju i izgradnji, Predlog zakona o advokaturi, kao i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma o kreditu između Republike Srbije i Evropske unije i Narodne banke Srbije.

Kako je danas saopšteno, izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji biće pojednostavljena procedura u slučaju izmene planskog dokumenta, plan detaljne regulacije za izgradnju objekata komunalne infrastrukture može se izuzetno doneti i kada prostornim planom jedinice lokalne samouprave njegova izrada nije određena, a lokacijska dozvola se izdaje samo za izgradnju novih i dogradnju postojećih objekata.

U oblasti legalizacije predviđena su umanjenja za određene kategorije lica, povećan je i preciziran broj dokaza kojima se utvrđuje da podnosilac ima rešen imovinsko-pravni osnov i predviđena je mogućnost da jedinica lokalne samouprave, u ime i za račun podnosioca, prikupi potrebnu dokumentaciju u postupku, a da podnosilac plati na rok od više godina.

Vlada Republike Srbije je na današnjoj sednici usvojila i Uredbu o utvrđivanju programa raspodele i korišćenja sredstava za subvencije javnim nefinansijskim preduzećima i organizacijama u oblasti sporta za 2011. godinu i Uredbu o uslovima i načinu korišćenja premije za mleko za 2011. godinu.

Vlada je donela Odluku i o iznosima najpopularnijih cena i minimalnih akciza za duvanske prerađevine i Program dugoročnog stambenog kreditiranja profesionalnih vojnih lica Vojske Srbije za 2011. godinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik