Usvojeni predlozi zakona o potvrđivanju sporazuma o ukidanju viza sa Brazilom i Turskom

Bez autora
Sep 02 2010

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Federativne Republike Brazil o ukidanju viza za državljane te zemlje. Na sednici je usvojen i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Federativne Republike Brazil o ukidanju viza za nosioce diplomatskih ili službenih pasoša. Usvojen je i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Turske o uzajamnom ukidanju viza, kao i Predlog zakona o potvrđivanju memoranduma o razumevanju između Vlade Republike Srbije i Vlade Arapske Republike Egipat o veterinarskoj saradnji. Takođe, na današnjoj sednici usvojene su Strategija razvoja elektronskih komunikacija u Republici Srbiji od 2010. do 2020. godine i Strategija tržišnog nadzora. Vlada je danas osnovala i Metrološki savet čiji će zadatak, između ostalog, biti da daje stručna mišljenja u pogledu razvoja metrološkog sistema Srbije. Na sednici je doneta i Uredba o preventivnim merama za bezbedan i zdrav rad pri podzemnoj i površinskoj eksploataciji mineralnih sirovina.

Usvojeni predlozi zakona o potvrđivanju sporazuma o ukidanju viza sa Brazilom i TurskomVlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Federativne Republike Brazil o ukidanju viza za državljane te zemlje.

Na sednici je usvojen i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Federativne Republike Brazil o ukidanju viza za nosioce diplomatskih ili službenih pasoša.

Usvojen je i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Turske o uzajamnom ukidanju viza, kao i Predlog zakona o potvrđivanju memoranduma o razumevanju između Vlade Republike Srbije i Vlade Arapske Republike Egipat o veterinarskoj saradnji.

Takođe, na današnjoj sednici usvojene su Strategija razvoja elektronskih komunikacija u Republici Srbiji od 2010. do 2020. godine i Strategija tržišnog nadzora.

Vlada je danas osnovala i Metrološki savet čiji će zadatak, između ostalog, biti da daje stručna mišljenja u pogledu razvoja metrološkog sistema Srbije.

Na sednici je doneta i Uredba o preventivnim merama za bezbedan i zdrav rad pri podzemnoj i površinskoj eksploataciji mineralnih sirovina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik