Usvojeno nekoliko predloga zakona

Bez autora
Apr 03 2011

Vlada Srbije je na sednici u petak usvojila Predlog zakona o potvrđivanju ugovora između Vlade Srbije i Vlade Indonezije o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak. Na sednici Vlade usvojen je i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o duvanu. Suština izmena jeste u tome da će se ubuduće naknade za upis u registar proizvođača duvanskih proizvoda, trgovaca i uvoznika duvana usklađivati polugodišnje u skladu sa indeksom potrošačkih cena, a ne kao do sada sa stopom rasta cena na malo. Na sednici je usvojen i Zaključak o početku primene protokola zaključenih između Srbije i Evropske zajednice o readmisiji lica koja nezakonito borave. Vlada je na današnjoj sednici imenovala predsednika Vlade i ministra finansija Mirka Cvetkovića za guvernera Republike Srbije u Grupaciji Svetske banke, a potpredsednika Vlade Vericu Kalanović za guvernera Republike Srbije u Evropskoj banci za obnovu i razvoj.

Usvojeno nekoliko predloga zakonaVlada Srbije je na sednici u petak usvojila Predlog zakona o potvrđivanju ugovora između Vlade Srbije i Vlade Indonezije o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak.

Na sednici Vlade usvojen je i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o duvanu. Suština izmena jeste u tome da će se ubuduće naknade za upis u registar proizvođača duvanskih proizvoda, trgovaca i uvoznika duvana usklađivati polugodišnje u skladu sa indeksom potrošačkih cena, a ne kao do sada sa stopom rasta cena na malo.

Na sednici je usvojen i Zaključak o početku primene protokola zaključenih između Srbije i Evropske zajednice o readmisiji lica koja nezakonito borave.

Vlada je na današnjoj sednici imenovala predsednika Vlade i ministra finansija Mirka Cvetkovića za guvernera Republike Srbije u Grupaciji Svetske banke, a potpredsednika Vlade Vericu Kalanović za guvernera Republike Srbije u Evropskoj banci za obnovu i razvoj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik