Utvrđen plan saradnje s Turskom i Srbijom

Bez autora
May 06 2014

Polazeći od pozitivnog stava federalnih ministarstava i drugih nadležnih institucija FBiH, Federalna vlada je utvrdila Prijedlog mišljenja na Nacrt programa o trgovinskoj i ekonomskoj saradnji između vlada Turske, Srbije i Vijeća ministara BiH do 2016. godine. Ciljevi Programa su unaprjeđenje trgovinskih i ekonomskih odnosa, utvrđivanje zakonskog okvira za trgovinu (razmjenu) u sektoru usluga i drugim sektorima. Jačanje interakcija između javnih i privatnih institucija u svakoj od zemalja, pokretanje novih investicijskih projekata u sektoru industrije, poljoprivrede, usluga, građevinarstva, konsaltinga, te međusobna pomoć u ekonomskom razvoju i rastu. Područja saradnje predviđena ovim programom su i nauka, tehnologija i standardizacija, transport, energija, okoliš i urbanizam, bankarstvo, zdravstvo i drugo.

Utvrđen plan saradnje s Turskom i SrbijomPolazeći od pozitivnog stava federalnih ministarstava i drugih nadležnih institucija FBiH, Federalna vlada je utvrdila Prijedlog mišljenja na Nacrt programa o trgovinskoj i ekonomskoj saradnji između vlada Turske, Srbije i Vijeća ministara BiH do 2016. godine...

Ciljevi Programa su unaprjeđenje trgovinskih i ekonomskih odnosa, utvrđivanje zakonskog okvira za trgovinu (razmjenu) u sektoru usluga i drugim sektorima. Jačanje interakcija između javnih i privatnih institucija u svakoj od zemalja, pokretanje novih investicijskih projekata u sektoru industrije, poljoprivrede, usluga, građevinarstva, konsaltinga, te međusobna pomoć u ekonomskom razvoju i rastu.

Područja saradnje predviđena ovim programom su i nauka, tehnologija i standardizacija, transport, energija, okoliš i urbanizam, bankarstvo, zdravstvo i drugo.

U ime Bosne i Hercegovine Sporazum bi trebalo da potpiše ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik