Veliki potencijal za saradnju Srbije i Jermenije

Bez autora
Mar 10 2014

Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Ivan Mrkić i ministar spoljnih poslova Jermenije Edvard Nalbandijan poručili su danas da je neophodno ojačati odnose dveju zemalja potpisivanjem sporazuma koji će predstavljati pravnu bazu za buduću saradnju. Mrkić je tokom sastanka u Jerevanu ukazao na to da su Srbija i Jermenija dugogodišnji prijatelji, koji će nastaviti da na toj osnovi dalje unapređuju bilateralne odnose. Nalbandijan je ocenio da sadašnji obim saradnje ne odgovara potencijalima dveju država, što potvrđuje i podatak da je dosad potpisano samo pet sporazuma. On je kao oblasti u kojima postoji najveća perspektiva za ekonomsku saradnju naveo turizam, industriju, bankarstvo i finansije. Prema njegovim rečima, u cilju intenziviranja privrednih odnosa dveju zemalja u Jerevanu će sutra biti održan i srpsko-jermenski biznis forum.

Veliki potencijal za saradnju Srbije i JermenijeMinistar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Ivan Mrkić i ministar spoljnih poslova Jermenije Edvard Nalbandijan poručili su danas da je neophodno ojačati odnose dveju zemalja potpisivanjem sporazuma koji će predstavljati pravnu bazu za buduću saradnju.

Mrkić je tokom sastanka u Jerevanu ukazao na to da su Srbija i Jermenija dugogodišnji prijatelji, koji će nastaviti da na toj osnovi dalje unapređuju bilateralne odnose.

Nalbandijan je ocenio da sadašnji obim saradnje ne odgovara potencijalima dveju država, što potvrđuje i podatak da je dosad potpisano samo pet sporazuma.

On je kao oblasti u kojima postoji najveća perspektiva za ekonomsku saradnju naveo turizam, industriju, bankarstvo i finansije.

Prema njegovim rečima, u cilju intenziviranja privrednih odnosa dveju zemalja u Jerevanu će sutra biti održan i srpsko-jermenski biznis forum.

Na ovom skupu, kako je objasnio, biće detaljno razmatrana sva pitanja važna za ekonomske odnose i otvaranje novih perspektiva za saradnju Srbije i Jermenije.

Mrkić i Nalbandijan su nakon razgovora potpisali Sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja.

Mrkić je danas imao sastanak i sa predsednikom Jermenije Seržom Sargsjanom, na kome je konstatovano da je došlo vreme da dve zemlje postave osnovu za unapređenje buduće saradnje u svim pravcima.

Sargsjan je podsetio na to da Srbiju i Jermeniju veže vekovno prijateljstvo, i, u skladu sa tim, uputio je poziv predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da poseti Jerevan.

Mrkić će tokom dvodnevne posete Jermeniji razgovarati i sa predsednikom Vlade Tigranom Sarkisjanom i predsednikom Narodne skupštine Ovikom Abramjanom.

Ministar će sutra prisustvovati otvaranju srpsko-jermenskog biznis foruma, u organizaciji Privredne komore Srbije i Jermenske razvojne agencije.

On će se, takođe, sastati sa vrhovnim patrijarhom i katolikosom svih Jermena Gareginom II, a predviđen je i obilazak Centralne katedrale i Riznice, kao i poseta Institutu starih rukopisa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik