Za poticanje suradnje sa SAD-om nagrađena tvrtka L&G Tehnologije

Bez autora
Apr 21 2014

Posebnu godišnju nagradu "Ron Brown" instituciji ili osobi zaslužnoj za razvoj gospodarske suradnje SAD-a i Hrvatske Vlada je ove godine odlučila dodijeliti tvrtki L&G Tehnologije iz Preloga. Ta je tvrtka osnovana prije četranest godina kao tvrtka kćer multinacionalne korporacije Legget & Platt sa sjedištem u SAD-u, inače vodećeg svjetskog proizvođača žičanih jezgri i ostalih komponenti zaproizvodnju madraca i namještaja. Preloška je tvrtka već stekla status vodećeg proizvođača žičanih jezgri za madrace i namještaj u Hrvatskoj i regiji. Tvrtka, kako je istaknuo zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić, ima 324 zaposlena, a lani je ostvarila prihod od 228 milijuna kuna, od čega 90 posto u izvozu.

Za poticanje suradnje sa SAD-om nagrađena tvrtka L&G TehnologijePosebnu godišnju nagradu "Ron Brown" instituciji ili osobi zaslužnoj za razvoj gospodarske suradnje SAD-a i Hrvatske Vlada je ove godine odlučila dodijeliti tvrtki L&G Tehnologije iz Preloga.

Ta je tvrtka osnovana prije četranest godina kao tvrtka kćer multinacionalne korporacije Legget & Platt sa sjedištem u SAD-u, inače vodećeg svjetskog proizvođača žičanih jezgri i ostalih komponenti zaproizvodnju madraca i namještaja. Preloška je tvrtka već stekla status vodećeg proizvođača žičanih jezgri za madrace i namještaj u Hrvatskoj i regiji. Tvrtka, kako je istaknuo zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić, ima 324 zaposlena, a lani je ostvarila prihod od 228 milijuna kuna, od čega 90 posto u izvozu.

U 2013. su preradili više od 13500 tona žice i proizveli gotovo 1,5 milijuna žičanih jezgri, a plasirali su ih u gotovo sve zemlje EU, Australiju, SAD, Rusiju i Ukrajinu. Lani je LPT u Prelogu investirao 26 milijuna kuna u opremu i strojeve za proizvodnju, a proširenjem kapaciteta otvorio i novih 57 radnih mjesta. Plan im je u 2014. uložiti u novu opremu i strojeve 20 milijuna kuna, a do konca 2015. udvostručiti postojeće kapacitete.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik