Zajedno do najboljih prostornih planova

Bez autora
Sep 10 2013

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Željko Sertić i direktor Republičke agencije za prostorno planiranje Dragan Dunčić potpisali su Memorandum o dugoročnoj poslovnoj saradnji dve institucije koji ima za cilj izradu kvalitetnih prostornih planova značajnih za ekonomski razvoj Srbije. Memorandum predviđa zajednički rad na analizi, kreiranju i sprovođenju prostornih planova, organizaciju naučnih i stručnih skupova, seminara i radionica u oblasti prostornog planiranja, angažovanje stručnjaka PKS u analizama privrednih uslova i potencijala prostornih celina Srbije.

Zajedno do najboljih prostornih planovaPredsednik Privredne komore Srbije (PKS) Željko Sertić i direktor Republičke agencije za prostorno planiranje Dragan Dunčić potpisali su Memorandum o dugoročnoj poslovnoj saradnji dve institucije koji ima za cilj izradu kvalitetnih prostornih planova značajnih za ekonomski razvoj Srbije.

Memorandum predviđa zajednički rad na analizi, kreiranju i sprovođenju prostornih planova, organizaciju naučnih i stručnih skupova, seminara i radionica u oblasti prostornog planiranja, angažovanje stručnjaka PKS u analizama privrednih uslova i potencijala prostornih celina Srbije.

Promovisanje značaja prostornih planova za razvoj Srbije, edukacija o njihovoj izradi i implementaciji kao i unapređenje međunarodne saradnje u toj oblasti, takođe su predviđene kao zajedničke aktivnosti PKS i Republičke agencije za prostorno planiranje.

Potpisani memorandum obezbeđuje pravni okvir za saradnju dve institucije. Predviđeno je, u slučaju potrebe, zaključenje i posebnih ugovora kojima će se detaljno utvrditi segmenti međusobnih aktivnosti PKS i Republičke agencije za prostorno planiranje, saopšteno je iz PKS.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik