Zakon uvodi red na tržištu usluga prevoza

Bez autora
Apr 07 2011

Usvajanjem izmena i dopuna Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju biće uveden red na tržištu usluga prevoza, omogućiće se efikasnije sprečavanje sive ekonomije i podstaći privredni tokovi. Nova rešenja otkloniće poremećaje nastale na unutrašnjem saobraćajnom tržištu, pre svega u javnom prevozu i prevozu putnika, lica i stvari. Tim izmenama popravlja se položaj privrednih subjekata koji obavljaju prevoz na drumskom saobraćaju i sprečava se nelegalno obavljanje prevoza. Novim zakonskim rešenjima biće bolje uređeno tržište usluga i prevoza u drumskom saobraćaju i ono će postati stabilnije i jedinstvenije. Prevoznici će, potpunijim zakonskim uređenjem ove oblasti, dobiti mogućnost za povećanje obima rada i za bolje i sigurnije obavljanje delatnosti. Takođe, na ovaj način se podstiču ukupni privredni tokovi, a ovim izmenama i dopunama intenziviraće se i inspekcijski nadzor u toj oblasti.

Zakonskim izmenama uvodi se red na tržištu usluga prevozaUsvajanjem izmena i dopuna Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju biće uveden red na tržištu usluga prevoza, omogućiće se efikasnije sprečavanje sive ekonomije i podstaći privredni tokovi, saopštio je danas ministar za infrastrukturu i energetiku u Vladi Republike Srbije Milutin Mrkonjić.

Nova rešenja otkloniće poremećaje nastale na unutrašnjem saobraćajnom tržištu, pre svega u javnom prevozu i prevozu putnika, lica i stvari. Tim izmenama popravlja se položaj privrednih subjekata koji obavljaju prevoz na drumskom saobraćaju i sprečava se nelegalno obavljanje prevoza. Novim zakonskim rešenjima biće bolje uređeno tržište usluga i prevoza u drumskom saobraćaju i ono će postati stabilnije i jedinstvenije.

Prevoznici će, potpunijim zakonskim uređenjem ove oblasti, dobiti mogućnost za povećanje obima rada i za bolje i sigurnije obavljanje delatnosti. Takođe, na ovaj način se podstiču ukupni privredni tokovi, a ovim izmenama i dopunama intenziviraće se i inspekcijski nadzor u toj oblasti.

Koridor 10, sa ukupnom dužinom od 792 kilometra, jedan je od najznačajnijih regionalnih puteva i definisan je kao prioritetni putni pravac u Srbiji.

Srbija je Evropskoj investicionoj banci (EIB) uputila zahtev za kredit za nastavak izgradnje Koridora 10 u iznosu od 195 miliona evra. Banka je već odobrila deo sredstava za finansiranje izgradnje Koridora 10 u iznosu od 384 miliona evra.

Ugovor sa EIB zaključen je u novembru 2010. godine, a njime je predviđeno projektovanje i izgradnja nove deonice autoputa E-80 dužine 36 kilometara, na putnom pravcu prema državnoj granici sa Bugarskom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik