Žalba još koči izbor novog dobavljača pasoša

Bez autora
Dec 21 2017

Kancelarija za razmatranje žalbi BiH još nije donijela odluku o žalbi firme "Džemalto" na tendersku dokumentaciju u postupku nabavke pasoških knjižica za koji je tender raspisala Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH. Direktor IDDEEA Arif Nanić upozorava da bi ta odluka trebalo da bude donesena što prije. Očekivao sam da će odluku donijeti za 15 dana, odnosno još prošle sedmice. Uskoro će isteći i zakonski rok od 30 dana i krajnje je vrijeme da to učine, kaže Nanić. Na tender su se javile njemačke firme "Milbauer" i "Veridos" i on je zatvoren 23. novembra. Potom je stigla žalba "Džemalta" na tendersku dokumentaciju iako ta firma nije bila ponuđač na tenderu.

Žalba još koči izbor novog dobavljača pasošaKancelarija za razmatranje žalbi BiH još nije donijela odluku o žalbi firme "Džemalto" na tendersku dokumentaciju u postupku nabavke pasoških knjižica za koji je tender raspisala Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) BiH.

Direktor IDDEEA Arif Nanić upozorava da bi ta odluka trebalo da bude donesena što prije.

- Očekivao sam da će odluku donijeti za 15 dana, odnosno još prošle sedmice. Uskoro će isteći i zakonski rok od 30 dana i krajnje je vrijeme da to učine - kaže Nanić.

Na tender su se javile njemačke firme "Milbauer" i "Veridos" i on je zatvoren 23. novembra. Potom je stigla žalba "Džemalta" na tendersku dokumentaciju iako ta firma nije bila ponuđač na tenderu.

- Odbacili smo žalbu kao neblagovremenu, ali je na taj zaključak "Džemalto" izjavio žalbu koju smo proslijedili Kancelariji za razmatranje žalbi. Prekinuli smo tenderski postupak dok ta žalba ne bude riješena - rekao je Nanić i ustvrdio da će izbor najboljeg ponuđača biti obavljen na vrijeme i da se ne može desiti da građani ostanu bez pasoša.

Ugovor sa sadašnjim dobavljačem pasoša "Milbauerom" na snazi je do 21. marta naredne godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik