Krolingu i Elektrotehni po dva vodotoka

Bez autora
Jul 05 2010

Tenderska komisija odredila je prvorangirane ponuđače za dobijanje koncesija za korišćenje pet vodotoka za izgradnju malih hidroelektrana (mHE). Kompanija Kroling prvorangirani je ponuđač za vodotoke Tšina i Komarača, konzorcijum crnogorskih firmi Elektrotehna- Radius za Murinsku i Trepačku rijeku, dok je taj status za šavničku Vrbnicu dobio konzorcijum mHidroCG. Za vodotok Tučina ponudu je dostavio i konzorcijum Haider Extrem Hydropower, koji čine firme iz Austrije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Ponuda tog konzorcijuma odbijena je jer ponuđač nije dostavio bankarsku garanciju ponude, kao ni dokaz o uplati depozita, što je tenderskom dokumentacijom propisano kao obaveza. Ponuda Krolinga najbolje je ocijenjena i za plavski vodotok Komarača, za koji su stigle i ponude konzorcijuma mHidroCG, MAH, ECG i Haider Extrem Hydropower.

Krolingu i Elektrotehni po dva vodotokaTenderska komisija odredila je prvorangirane ponuđače za dobijanje koncesija za korišćenje pet vodotoka za izgradnju malih hidroelektrana (mHE).

Kompanija Kroling prvorangirani je ponuđač za vodotoke Tšina i Komarača, konzorcijum crnogorskih firmi Elektrotehna- Radius za Murinsku i Trepačku rijeku, dok je taj status za šavničku Vrbnicu dobio konzorcijum mHidroCG.

Iz Ministarstva ekonomije saopšteno je da je za vodotok Tučina ponudu dostavio i konzorcijum Haider Extrem Hydropower, koji čine firme iz Austrije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

- Ponuda tog konzorcijuma odbijena je jer ponuđač nije dostavio bankarsku garanciju ponude, kao ni dokaz o uplati depozita, što je tenderskom dokumentacijom propisano kao obaveza, objasnili su iz Ministarstva.

Ponuda Krolinga najbolje je ocijenjena i za plavski vodotok Komarača, za koji su stigle i ponude konzorcijuma mHidroCG, MAH, ECG i Haider Extrem Hydropower.

Tenderska komisija odbacila je ponudu konzorcijuma Haider Extrem Hydropower kao neispravnu, jer ni za vodotok Komarača nije dostavljena bankarska garancija i dokaz o uplati depozita.

Ostale ponude ocjenjivane su po kriterijumima visine koncesione naknade, trajanja koncesije, godišnje proizvodnje enrgije na pragu mHE, instalisane snage, višenamjenskih rješenja i raspolaganja zemljištem.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik