Novo gorivo na tržištu Srbije

Bez autora
Jul 01 2010

Grupa "Petrol" počela je danas na svojim benzinskim stanicama u Srbiji da distribuira novu generaciju pogonskog goriva evrodizel, koje ispunjava standard EURO 5 emisijske norme propisane od strane Evropske unije a ujedno je i u skladu sa najnovijim zahtevima kvaliteta proizvodjača motornih vozila.Ključne karakteristike novog evrodizela prilagodjene su zahtevima korisnika - povećanju efikasnosti i zaštite motora, smanjenju emisije štetnih gasova u životnu sredinu i dugoročnom korišćenju motora uz manju potrošnju i poboljšanu ekonomiju vožnje.

Novo gorivo na tržištu SrbijeGrupa "Petrol" počela je danas na svojim benzinskim stanicama u Srbiji da distribuira novu generaciju pogonskog goriva evrodizel, koje ispunjava standard EURO 5 emisijske norme propisane od strane Evropske unije a ujedno je i u skladu sa najnovijim zahtevima kvaliteta proizvodjača motornih vozila.

Ključne karakteristike novog evrodizela prilagodjene su zahtevima korisnika - povećanju efikasnosti i zaštite motora, smanjenju emisije štetnih gasova u životnu sredinu i dugoročnom korišćenju motora uz manju potrošnju i poboljšanu ekonomiju vožnje.

U saopštenju te grupe, navodi se da će se novo gorivo u Srbiji prodavati po nepromenjenoj ceni, uz napomenu da je poslednja generacija evrodizela u potpunosti kompatibilna sa dosadašnjim "Petrolovim" kao i evrodizelom ostalih dobavljača na tržištu.

Razvoj nove generacije evrodizela rezultat je saradnje sa korporacijom "Afton Chemical" iz Velike Britanije, koja je jedan od vodećih svetskih proizvođača aditiva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik