Počeli radovi na izgradnji toplane u Somboru

Bez autora
Jul 08 2010

Polaganjem kamena temeljca za izgradnju nove JKP “Energane” Toplane u Somboru, svečano je obeležen početak njene izgradnje. Vlada AP Vojvodine i opština Sombor imaju veoma dobru saradnju i zato je u poslednje dve godine ovde, kroz razne programe pokrajinske Vlade zaposleno 2.200 ljudi, a u razne infrastrukturne projekte uloženo je 2.6 milijardi dinara. Toplana je još jedan u nizu velikih projekata za ovaj grad i opštinu, jer ona neće biti dobrobit samo za građane, već i za razvoj privrede, kao i za privlačenje stranih investitora, jer će njeno opremanje i rad biti u skladu sa najsavremenijim tehnologijama. Samo za opremu iz Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine izdvojeno je tri miliona evra, od ukupno 77 miliona dinara, koliko je vredna ova investicija. Energanu će moći da koriste pored građana i investitori, koji žele da ulažu u opštinu...

Počeli radovi na izgradnji toplane u SomboruPolaganjem kamena temeljca za izgradnju nove JKP “Energane” Toplane u Somboru, svečano je obeležen početak njene izgradnje.

Vlada AP Vojvodine i opština Sombor imaju veoma dobru saradnju i zato je u poslednje dve godine ovde, kroz razne programe pokrajinske Vlade zaposleno 2.200 ljudi, a u razne infrastrukturne projekte uloženo je 2.6 milijardi dinara.

Toplana je još jedan u nizu velikih projekata za ovaj grad i opštinu, jer ona neće biti dobrobit samo za građane, već i za razvoj privrede, kao i za privlačenje stranih investitora, jer će njeno opremanje i rad biti u skladu sa najsavremenijim tehnologijama.

Samo za opremu iz Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine izdvojeno je tri miliona evra, od ukupno 77 miliona dinara, koliko je vredna ova investicija. Energanu će moći da koriste pored građana i investitori, koji žele da ulažu u opštinu. Za početak toplana će grejati na mazut i gas, da bi od sledeće godine imala i grejanje na biogorivo.

Planirano je da se radovi završe do novembra 2010. godine.   

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik