Poništiće tender za struju

Bez autora
Jul 12 2010

Tender za nabavku 545,95 hiljada megavat sati struje za narednu godinu i prvi kvartal 2012. biće poništen jer je uprava Elektroprivrede procijenila da ponuđene cijene mogu biti niže. Procijenili su da su u ovom trenutku mogli dobiti niže cijene struje. Predstavnici kompanije su najavili da će novi tender za nabavku dijela nedostajućih količina električne energije za narednu godinu biti objavljen u avgustu ili septembru. Na tender za nabavku struje za narednu godinu i prvi kvartal 2012. ponude je bilo dostavilo deset kompanija. Ponudu je dostavila kompanija EPCG Beograd, koju je osnovala crnogorska Elektroprivreda, kao i sarajavska firma Inter energo, zastupnik istoimenog preduzeća iz Ljubljane. Na tender su se javili i švajcarski Elektrizitäts-Gesellschaft Laufenburg (EGL), češki RE Trading CEE ER trejding, Holding slovenske elektrane, EFT, Alpiq energy iz Praga, beogradski GEN-I, Rudnap group i slovačka Korlea Invest.

Poništiće tender za strujuTender za nabavku 545,95 hiljada megavat sati struje za narednu godinu i prvi kvartal 2012. biće poništen jer je uprava Elektroprivrede procijenila da ponuđene cijene mogu biti niže.

»Procijenili smo da smo u ovom trenutku mogli dobiti niže cijene struje«, saopšteno je agenciji Mina-business iz EPCG.

Predstavnici kompanije su najavili da će novi tender za nabavku dijela nedostajućih količina električne energije za narednu godinu biti objavljen u avgustu ili septembru.

Na tender za nabavku struje za narednu godinu i prvi kvartal 2012. ponude je bilo dostavilo deset kompanija.

Ponudu je dostavila kompanija EPCG Beograd, koju je osnovala crnogorska Elektroprivreda, kao i sarajavska firma Inter energo, zastupnik istoimenog preduzeća iz Ljubljane. Na tender su se javili i švajcarski Elektrizitäts-Gesellschaft Laufenburg (EGL), češki RE Trading CEE ER trejding, Holding slovenske elektrane, EFT, Alpiq energy iz Praga, beogradski GEN-I, Rudnap group i slovačka Korlea Invest.

"Cijene za partiju jedan, koja se odnosi na narednu godinu, kreću se u rasponu od 50,75 eura do 54,2 za megavat sat. Za partiju dva odnosno prvi kvartal 2012, je raspon od 54,7 do 58,65 eura", naveli su iz EPCG.

Najnižu cijenu od 50,75 eura ponudio je Rudnap.

Tražena količiona struje trenutno na tržištu vrijedi između 27 i 28 miliona eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik