Poskupljuje plin za poduzetništvo

Bez autora
Jul 04 2010

INA je početkom srpnja svoju dobavnu cijenu plina za poduzetništvo na distribucijskom sustavu i izravno na transportnom sustavu povećala za 15 posto. Poslodavci to najnovije poskupljenje plina za poduzetništvo ocjenjuju previsokim. U ovoj godini plin je za poduzetništvo poskupio treći put. CRO industrija još je u ožujku javno upozorila da su zemlje u okružju na krizu reagirale snižavanjem cijena energenata za industriju, a u Hrvatskoj se događa suprotno. INA je propćila da se poskupljenje događa zbog porasta cijena naftnih derivata i tečaja dolara. Od 1. srpnja ukupna prodajna cijena prirodnog plina za poduzetništvo je 3,82 kune po prostornome metru, kažu u Gradskoj plinari Zagreb koja plinom opskrbljuje oko 13 tisuća potrošača u kategoriji poduzetništvo. Ovo poskupljenje ne odnosi se na kućanstva.

Poskupljuje plin za poduzetništvoINA je početkom srpnja svoju dobavnu cijenu plina za poduzetništvo na distribucijskom sustavu i izravno na transportnom sustavu povećala za 15 posto.

Poslodavci to najnovije poskupljenje plina za poduzetništvo ocjenjuju previsokim. U ovoj godini plin je za poduzetništvo poskupio treći put.

CRO industrija još je u ožujku javno upozorila da su zemlje u okružju na krizu reagirale snižavanjem cijena energenata za industriju, a u Hrvatskoj se događa suprotno.

INA je propćila da se poskupljenje događa zbog porasta cijena naftnih derivata i tečaja dolara.

Od 1. srpnja ukupna prodajna cijena prirodnog plina za poduzetništvo je 3,82 kune po prostornome metru, kažu u Gradskoj plinari Zagreb koja plinom opskrbljuje oko 13 tisuća potrošača u kategoriji poduzetništvo.


Ovo poskupljenje ne odnosi se na kućanstva, priopćila je INA.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik