Potencijal će graditi mHE u Prekobrđu

Bez autora
Jul 13 2010

U kolašinskom selu Prekobrđe naredne godine počeće izgradnja mini hidroelektrane (mHE) Sjevernica A-1. Potencijal će elektranu graditi u saradnji sa norveškom kompanijom Gaulad, s kojom je nedavno potpisan ugovor. Uspostavili su saradnju sa renomiranom norveškom kompanijom koja se već dokazala u ovoj oblasti. Snaga mHE Sjevernica A-1 biće oko 940 kilovata, a urađeni projekat je na reviziji kod partnera iz Norveške. Gaulad će usluge projektovanja i izvođenja radova ponuditi i svim koncesionarima koji su planirali energetsko korišćenje vodotoka i rijeka.

Potencijal će graditi mHE u PrekobrđuU kolašinskom selu Prekobrđe naredne godine počeće izgradnja mini hidroelektrane (mHE) Sjevernica A-1, najavljeno je iz preduzeća Potencijal.

Potencijal će elektranu graditi u saradnji sa norveškom kompanijom Gaulad, s kojom je nedavno potpisan ugovor.

"Uspostavili smo saradnju sa renomiranom norveškom kompanijom koja se već dokazala u ovoj oblasti", rekao je Pobjedi direktor Potencijala, Duško Rakočević.

Snaga mHE Sjevernica A-1 biće oko 940 kilovata, a urađeni projekat je na reviziji kod partnera iz Norveške.

Gaulad će usluge projektovanja i izvođenja radova ponuditi i svim koncesionarima koji su planirali energetsko korišćenje vodotoka i rijeka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik