Investicioni plan za Fabriku sintetičkog kaučuka

Bez autora
Jul 11 2010

Novi investicioni plan za Fabriku sintetičkog kaučuka (FSK) u Elemiru vredi 1,5 milion evra. Ovaj investicioni plan pomoći će da FSK poboljša energetsku efikasnost i poveća izvozne prihode sa 30 na 50 miliona evra u ovoj godini. Takođe, investicioni plan biće urađen u saradnji sa Petrohemijom. U fabrici u narednom periodu posao će dobiti deset novih mladih radnika. Hemijska industrija se oporavlja jer se povećava tražnja na svetskom tržištu, zbog čega Vlada Srbije razmatra šta sve treba uraditi i kako pomoći da ova industrija ostvari što veće izvozne prihode. FSK trenutno proizvodi 22.000 tona kaučuka i drugih proizvoda, a kapacitet bi mogao da bude veći od 35.000 tona. Više od 80 posto proizvodnje se izvozi i postoji tražnja za kaučukom koji je vrlo visokog kvaliteta. Ova fabrika je deo petrohemijskog kompleksa, a sirovine se nabavlju od HIP-Petrohemije. Proizvodnja u Petrohemiji pokrenuta je prošle godine zahvaljujući pomoći Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, što je pomoglo i da FSK dobije kontinuirano snabdevanje sirovinama.

Investicioni plan za Fabriku sintetičkog kaučukaNovi investicioni plan za Fabriku sintetičkog kaučuka (FSK) u Elemiru vredi 1,5 milion evra.

Ovaj investicioni plan pomoći će da FSK poboljša energetsku efikasnost i poveća izvozne prihode sa 30 na 50 miliona evra u ovoj godini. Takođe, investicioni plan biće urađen u saradnji sa Petrohemijom. U fabrici u narednom periodu posao će dobiti deset novih mladih radnika.

Hemijska industrija se oporavlja jer se povećava tražnja na svetskom tržištu, zbog čega Vlada Srbije razmatra šta sve treba uraditi i kako pomoći da ova industrija ostvari što veće izvozne prihode.

FSK trenutno proizvodi 22.000 tona kaučuka i drugih proizvoda, a kapacitet bi mogao da bude veći od 35.000 tona. Više od 80 posto proizvodnje se izvozi i postoji tražnja za kaučukom koji je vrlo visokog kvaliteta. Ova fabrika je deo petrohemijskog kompleksa, a sirovine se nabavlju od HIP-Petrohemije.

Proizvodnja u Petrohemiji pokrenuta je prošle godine zahvaljujući pomoći Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, što je pomoglo i da FSK dobije kontinuirano snabdevanje sirovinama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik