"Jura" i u Nišu

Bez autora
Aug 13 2010

Nakon što je Vlada Srbije dala saglasnost, direktor korporacije "Jura" za Srbiju Jongvu Nam i gradonačelnik Niša Miloš Simonović potpisali su, u Nišu, ugovor o davanju u zakup građevinskog zemljišta bez nadoknade, u industrijskoj zoni Donje Međurovo. Južnokorejska kompanija, već sledeće nedelje, započinje gradnju nove fabrike za proizvodnju elektrokablova za autoindustriju. Sa predstavnicima "Jure" razgovarano je o tome da građevinske radove izvode lokalne firme, a njihova će imena biti saopštena pre početka radova. Reč je o najvećoj grinfild investiciji u poslednjih 20 godina u Nišu. Korejskoj kompaniji ustupa se 20.000 kvadratnih metara prostora, od kojih je 14.000 namenjeno proizvodnom, dok će na po 3.000 kvadratnih metara biti magacinski i kancelarijski prostor. Fabrika čija je investiciona vrednost 15 miliona evra, biće završena do maja naredne godine. Zaposliće 1.500 radnika, a za svakog novouposlenog radnika Ministarstvo ekonomije obećalo je investitoru po 5.000 evra...

"Jura" i u NišuNakon što je Vlada Srbije dala saglasnost, direktor korporacije "Jura" za Srbiju Jongvu Nam i gradonačelnik Niša Miloš Simonović potpisali su, u Nišu, ugovor o davanju u zakup građevinskog zemljišta bez nadoknade, u industrijskoj zoni Donje Međurovo.

Južnokorejska kompanija, već sledeće nedelje, započinje gradnju nove fabrike za proizvodnju elektrokablova za autoindustriju.

Simonović je rekao da je, sa predstavnicima "Jure", razgovarano o tome da građevinske radove izvode lokalne firme i da će njihova imena biti saopštena pre početka radova.

Reč je o najvećoj grinfild investiciji u poslednjih 20 godina u Nišu. Korejskoj kompaniji ustupa se 20.000 kvadratnih metara prostora, od kojih je 14.000 namenjeno proizvodnom, dok će na po 3.000 kvadratnih metara biti magacinski i kancelarijski prostor.

Prema rečima investitora, fabrika čija je investiciona vrednost 15 miliona evra, biće završena do maja naredne godine. Zaposliće 1.500 radnika, a za svakog novouposlenog radnika Ministarstvo ekonomije obećalo je investitoru po 5.000 evra.

Kada je reč o radnicima, sistem koji je primenjen u Rači biće primenjen i u Nišu, rekao je Jongvu Nam, objasnivši da će se plate radnika kretati od 20.000 do 30.000 dinara za petodnevni nedeljni rad.

Ovo je, inače, posle Rače, druga investicija "Jure" u Srbiji koja je glavni snadbevač "Kie" i "Hjundai Motorsa".

"Jura" je globalni lider u elektronskom distributivnom sistemu, koji ima 50.000 zaposlenih u Koreji, Kini, Vijetnamu, Češkoj i Slovačkoj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik