Šansa za Koridor 11

Bez autora
Jul 12 2010

Ministarka NIP-a, Verica Kalanović danas će sa predstavnicima Turske i nekoliko velikih građevinskih kompanija iz te zemlje, potpisati niz bilateralnih sporazuma koji bi trebalo da budu osnov za ozbiljan nastup pred finansijskim institucijama koje mogu da obezbede povoljne zajmove za izgradnji najvažnijih saobraćajnica. Memorandumi o razumevanju odnose se na realizaciju deonica autoputa Beograd-Južni Jadran od Ljiga do Čačka i od Čačka do Požege, a biće potpisan i Okvirni sporazum o rekonstrukcije državnog puta M-8 od Novog Pazara do Aljinovića. Potpisivanje ovih sporazuma jedan je od konkretnih rezultata posete turske državne delegacije koju predvodi premijer Turske, Redžep Tajip Erdogan. Za finansiranje projekta iz budžeta Srbije biće izdvojeno 15 odsto potrebnih sredstava, dok se 85 odsto finansira iz zajma koji će od Eksim banke obezbediti Vlada Republike Turske. Sporazum obezbeđuje i da učešće domaće građevinske operative i utrošenih materijala iznosi najmanje 45 odsto.

Šansa za Koridor 11Ministarka NIP-a, Verica Kalanović danas će sa predstavnicima Turske i nekoliko velikih građevinskih kompanija iz te zemlje, potpisati niz bilateralnih sporazuma koji bi trebalo da budu osnov za ozbiljan nastup pred finansijskim institucijama koje mogu da obezbede povoljne zajmove za izgradnji najvažnijih saobraćajnica.

Memorandumi o razumevanju odnose se na realizaciju deonica autoputa Beograd-Južni Jadran od Ljiga do Čačka i od Čačka do Požege, a biće potpisan i Okvirni sporazum o rekonstrukcije državnog puta M-8 od Novog Pazara do Aljinovića.

Potpisivanje ovih sporazuma jedan je od konkretnih rezultata posete turske državne delegacije koju predvodi premijer Turske, Redžep Tajip Erdogan, navodi se u saopštenju Ministarstva za NIP.

Za finansiranje projekta iz budžeta Srbije biće izdvojeno 15 odsto potrebnih sredstava, dok se 85 odsto finansira iz zajma koji će od Eksim banke obezbediti Vlada Republike Turske. Sporazum obezbeđuje i da učešće domaće građevinske operative i utrošenih materijala iznosi najmanje 45 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik