Srbija na 59. mestu u svetu po zlatnim rezervama

Bez autora
Aug 09 2011

Prema poslednjoj analizi Svetskog saveta za zlato, Srbija je plasirana na 59. mesto po zalihama zlata deponovanim u centralnoj banci sa 13,1 tonom, što čini 4,4 odsto ukupnih državnih rezervi.Od zemalja u regionu na listi je prisutna još i Slovenija na 79. mestu sa 3,2 tone i 14 odsto ukupnih državnih rezervi i Albanija na 92. mestu sa 1,6 tona. Hrvatska, Crna Gora, Bosna i Hercegovina i Makedonija se u tom izveštaju ne spominju. Osnovni razlog zlatnih rezervi je da se u doba nestabilnih ekonomskih dešavanja očuva vrednost imovine, ali i dodatno zaradi.

Srbija na 59. mestu u svetu po zlatnim rezervamaPrema poslednjoj analizi Svetskog saveta za zlato, Srbija je plasirana na 59. mesto po zalihama zlata deponovanim u centralnoj banci sa 13,1 tonom, što čini 4,4 odsto ukupnih državnih rezervi, saopštio je danas Ilirika gold investicioni fond.

Od zemalja u regionu na listi je prisutna još i Slovenija na 79. mestu sa 3,2 tone i 14 odsto ukupnih državnih rezervi i Albanija na 92. mestu sa 1,6 tona. Hrvatska, Crna Gora, Bosna i Hercegovina i Makedonija se u tom izveštaju ne spominju.
 
Osnovni razlog zlatnih rezervi je da se u doba nestabilnih ekonomskih dešavanja očuva vrednost imovine, ali i dodatno zaradi, navedeno je u saopštenju.

Tu investicionu filozofija primenjuju sve centralne banke koje su 2004. godine u svojim trezorima deponovale čak 19 odsto ukupnog svetskog zlata.

Tu politiku prate i sve poznate investicione kuće koje oko 10 odsto novčanih sredstava i imovine svojih klijenata investiraju u zlato. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik