Sutra ugovor o mostu Zemun - Borča

Bez autora
Apr 14 2010

Ugovor o izgradnji mosta Zemun-Borča čija je vrednost 170 miliona evra biće potpisan sutra u Skupštini grada Beograda. Ugovor će potpisati ministarka za NIP Verica Kalanović, gradonačelnik Beograda Dragan Djilas i potpredsednik kineske kompanije CRBC Lu Shan. Prisustvovaće i ambasador Kine u Beogradu Wei Jinghua. Vlada Srbije i grad Beograd su 23. oktobra 2009. sa CRBC-om potpisali predugovor o gradnji mosta. 85 odsto novca za izgradnju mosta biće obezbedjeno iz kredita kineske Exim banke, dok će 15 procenata biti finansirano iz Nacionalnog investicionog plana, a troškove eksproprijacije i tehničkih priprema preuzeće grad Beograd. Rok otplate kredita je 15 godina, sa počekom od tri godine i fiksnom kamatnom stopom od tri odsto godišnje. Ugovorom je definisano i učešće srpskih podizvodjača od najmanje 45 odsto.

Sutra ugovor o mostu Zemun - BorčaUgovor o izgradnji mosta Zemun-Borča čija je vrednost 170 miliona evra biće potpisan sutra u Skupštini grada Beograda, najavilo je Ministarstvo za Nacionalni investicioni plan (NIP).

Kako je najavljeno, ugovor će potpisati ministarka za NIP Verica Kalanović, gradonačelnik Beograda Dragan Djilas i potpredsednik kineske kompanije CRBC Lu Shan. Prisustvovaće i ambasador Kine u Beogradu Wei Jinghua.

Vlada Srbije i grad Beograd su 23. oktobra 2009. sa CRBC-om potpisali predugovor o gradnji mosta.

Kako je ranije saopšteno, 85 odsto novca za izgradnju mosta biće obezbedjeno iz kredita kineske Exim banke, dok će 15 procenata biti finansirano iz Nacionalnog investicionog plana, a troškove eksproprijacije i tehničkih priprema preuzeće grad Beograd.

Rok otplate kredita je 15 godina, sa počekom od tri godine i fiksnom kamatnom stopom od tri odsto godišnje. Ugovorom je definisano i učešće srpskih podizvodjača od najmanje 45 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik