Treća sreća za koridor

Bez autora
May 27 2010

Vlada Srbije bi, na sednici u petak, trebalo da usvoji odluku o osnivanju novog preduzeća koja će ubuduće baviti izgradnjom Koridora 10, ali i svih ostalih važnijih puteva u Srbiji. Inače, odluka o osnivanju nove firme, a koju je Vladi na usvajanje predložilo nadležno Ministarstvo infrastrukture, bila je tema prošlonedeljne sednice, ali je, zbog tehničkih nedostataka same odluke, rasprava na ovu temu odložena za petak. Nova firma preuzima, zapravo, poslove koje je u prethodnih godinu dana, otkako je osnovano, radilo preduzeće „Koridor 10“ i treća je firma kojoj Blada, samo za poslednjih 12 meseci, poverava gradnju najprioritetnije srpske saobraćajnice. „Koridore Srbije“ vodiće, prema važećem partijskom ključu, kadar Demokratske stranke, a u njenu nadležnost spadaće, osim gradnje Koridora 10 i planirani autoput Beograd - Boljare, deo takozvanog Koridora 11. Ona, međutim, neće biti ćerka firma „Puteva Srbije“, niti će imati status javnog preduzeća, već društvo sa ograničenom odgovornošću koje je oslonjeno na budžet. Kadrovi u ovoj firmi biće preuzeti iz „Puteva Srbije“ i kompanije „Koridor 10“, a pripremljena sistematizacija ukazuje da će u toj firmi raditi tridesetak ljudi.

Treća sreća za koridorVlada Srbije bi, na sednici u petak, trebalo da usvoji odluku o osnivanju novog preduzeća koja će ubuduće baviti izgradnjom Koridora 10, ali i svih ostalih važnijih puteva u Srbiji - potvrđeno je u četvrtak „Novostima“ u Nemanjinoj 11.

Inače, odluka o osnivanju nove firme, a koju je Vladi na usvajanje predložilo nadležno Ministarstvo infrastrukture, bila je tema prošlonedeljne sednice, ali je, zbog tehničkih nedostataka same odluke, rasprava na ovu temu odložena za petak.

Nova firma preuzima, zapravo, poslove koje je u prethodnih godinu dana, otkako je osnovano, radilo preduzeće „Koridor 10“ i treća je firma kojoj Blada, samo za poslednjih 12 meseci, poverava gradnju najprioritetnije srpske saobraćajnice.

„Koridore Srbije“ vodiće, prema važećem partijskom ključu, kadar Demokratske stranke, a u njenu nadležnost spadaće, osim gradnje Koridora 10 i planirani autoput Beograd - Boljare, deo takozvanog Koridora 11. Ona, međutim, neće biti ćerka firma „Puteva Srbije“, niti će imati status javnog preduzeća, već društvo sa ograničenom odgovornošću koje je oslonjeno na budžet. Kadrovi u ovoj firmi biće preuzeti iz „Puteva Srbije“ i kompanije „Koridor 10“, a pripremljena sistematizacija ukazuje da će u toj firmi raditi tridesetak ljudi.

Osim gradnje, planirano je da „Koridori Srbije“ budu zaduženi i za projektovanje i eksproprijaciju.

Kako naglašavaju u Vladi Srbije, prema planu će do kraja ove godine biti otvoreni radovi na 230 kilometara puta na Koridoru 10, čija ukupna vrednost iznosi oko 130 miliona evra.

Bez dugova

Kako saznajemo, Vlada Srbije odlučila se da osnuje novu firmu za gradnju važnih saobraćajnica kako bi je rasteretila tereta dugova koje, zbog drugih poslova, imaju „Putevi Srbije“.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik