Beograd bliži za 12 kilometara

Bez autora
Oct 05 2010

Upravo završena „Petlja Surčin“ najzad je povezala 50 hiljada stanovnika iz sedam naselja ove opštine sa obilaznicom oko Beograda, koja kroz nju prolazi trasom dugom 26 kilometara. Ovo je veliki dan za privredu Surčina, jer će nova saobraćajna petlja doneti značajne uštede porodicama koje svakodnevno ili više puta na dan odlaze u Beograd, a naročito firmama čije poslovanje se zasniva na transportnim delatnostima.Petlja se nalazi u industrijskoj zoni Surčin-Dobanovci i primetno će rasteretiti ova dva velika naselja od teretnog saobraćaja. Povećana je bezbednost školske dece u Dobanovcima, a stanovnicima Surčina skraćen je put do Beograda za tri kilometra, a do Obrenovca kao sudskog nadleštva, čak za 12.

Beograd bliži za 12 kilometaraUpravo završena „Petlja Surčin“ najzad je povezala 50 hiljada stanovnika iz sedam naselja ove opštine sa obilaznicom oko Beograda, koja kroz nju prolazi trasom dugom 26 kilometara.

- Ovo je veliki dan za privredu Surčina, jer će nova saobraćajna petlja doneti značajne uštede porodicama koje svakodnevno ili više puta na dan odlaze u Beograd, a naročito firmama čije poslovanje se zasniva na transportnim delatnostima - rekao je predsednik opštine Surčin, Vojislav Janošević, prilikom jučerašnje konferencije za novinare, kojoj su prisustvovali gradonačelnik Dragan Đilas, njegov pomoćnik, Aleksandar Šapić i član gradskog veća, Miroslav Čučković.

Petlja se nalazi u industrijskoj zoni Surčin-Dobanovci i primetno će rasteretiti ova dva velika naselja od teretnog saobraćaja. Povećana je bezbednost školske dece u Dobanovcima, a stanovnicima Surčina skraćen je put do Beograda za tri kilometra, a do Obrenovca kao sudskog nadleštva, čak za 12. Do zapadnog dela starog Beograda, put je skraćen za 13 kilometara, a petlja će rasteretiti i sve novobeogradske ulive na autoput prema mostu Gazela.

Osim petlje kod Dobanovaca, opština Surčin uredila je i obalu pristana u Boljevcima na 35. kilometru Save od Beograda. Obala je poravnata, napravljene su staze, parkirališta, dovedena je voda, struja i kanalizacija.Takođe, grade se dečja igrališta, postoji ugostiteljski objekat, i sve što je neophodno nautičkom selu „Biser“.

- Iako je Surčin najmlađa opština, ona je administrativno najjeftinija jer ima najmanje troškove jer kvalitetno troši svoj budžet. Ulaže u najrazvijenije privredne grane, što sigurno ne bi mogla u okviru opštine Zemun. Zato se zalažemo za decentralizaciju Beograda, kako bi svaka jedinica upravljala novčanim sredstvima prema svojim potencijalima - rekao je Miroslav Čučković.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik