Elektronske matične knjige za Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Leskovac i Valjevo

Bez autora
Jun 01 2010

Danas je u opštini Novi Beograd pušten u rad prototip centralne aplikacije za vođenje drugog primerka matičnih knjiga u elektronskom obliku za gradove Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Leskovac i Valjevo. U ovim gradovima mogu da se izvade izvodi iz matičnih knjiga rođenih nezavisno od toga gde su građani upisani.Sada postoji centralna baza na koju su priključene ove gradske uprave koje pokazale visok stepen odgovornosti u sprovođenju ovog posla. Trenutno još 20 lokalnih samouprava radi na povezivanju, dok se na kraju godine očekuje da 80 do 90 posto sugrađana bude u bazi podataka.

Elektronske matične knjige za Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Leskovac i ValjevoDanas je u opštini Novi Beograd pušten u rad prototip centralne aplikacije za vođenje drugog primerka matičnih knjiga u elektronskom obliku za gradove Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Leskovac i Valjevo.

U ovim gradovima mogu da se izvade izvodi iz matičnih knjiga rođenih nezavisno od toga gde su građani upisani. Sada postoji centralna baza na koju su priključene ove gradske uprave koje pokazale visok stepen odgovornosti u sprovođenju ovog posla. Trenutno još 20 lokalnih samouprava radi na povezivanju, dok se na kraju godine očekuje da 80 do 90 posto sugrađana bude u bazi podataka.

Izvodi od 1. marta važe neograničeno, dokumenta se mogu podići u bilo kojoj jedinici lokalne samouprave, a sledeće šta treba ispuniti je da građani nemoraju da vade ova dokumenta već će jedinice lokalne samouprave međusobno elektronski razmenjivati dokumenta, čime se građanin oslobađa uloge posrednika.

Pilot projekat uspostavljanja elektronskih veza između beogradskih opština započeo je pre dve godine. Sada zakoni omogućavaju da se to radi u celoj Srbiji i ostalo je da se to isprati tehnologijom i sve ubaci u jedan sistem.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik