Etno mreža zapošljava 99 žena i jednog muškarca

Bez autora
Jun 28 2010

Za izradu tradicionalnih rukotvorina za potrebe protokolarnih i poslovnih poklona u institucijama Vlade Srbije izdvojeno je 19,2 miliona dinara za zapošljavanje 99 žena i jednog muškarca tokom šest meseci u 23 opštine.U taj specifičan projekat javnih radova uključena je Etno mreža u saradnji sa Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja, Nacionalnom službom za zapošljavanje i Nacionalnom alijansom za lokalni razvoj. Cilj projekta je osposobljavanje i organizovanje žena na tržištu rada, kao i promocija i očuvanje kulturnog nasleđa Srbije.

Etno mreža zapošljava 99 žena i jednog muškarcaZa izradu tradicionalnih rukotvorina za potrebe protokolarnih i poslovnih poklona u institucijama Vlade Srbije izdvojeno je 19,2 miliona dinara za zapošljavanje 99 žena i jednog muškarca tokom šest meseci u 23 opštine, rečeno je danas na promociji projekta Javni radovi 2010. u hotelu Inn.

U taj specifičan projekat javnih radova uključena je Etno mreža u saradnji sa Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja, Nacionalnom službom za zapošljavanje i Nacionalnom alijansom za lokalni razvoj. Cilj projekta je osposobljavanje i organizovanje žena na tržištu rada, kao i promocija i očuvanje kulturnog nasleđa Srbije.

Žene koje će raditi na izradi rukotvorina dobijaće tokom šest meseci mesečno od 16.000 do 22.000 dinara, zavisno od stručne spreme. Projekat će biti završen izložbom radova u decembru.

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja je za javne radove u 2010. izdvojilo ukupno 700 miliona dinara, a nagažovano je 5.620 ljudi. Nacionalna služba za zapošljavanje odobrila je 355 projekata javnih radova koji se organizuju u okviru humanitarnih, kulturnih i ekoloških delatnosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik