Krediti za podsticaj privredi

Bez autora
Mar 06 2011

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Unikredit banka potpisali su Ugovor o zajmu u vrednosti od 79 miliona evra. Kredit za energetsku efikasnost iznosi devet miliona evra, za razvoj konkurentnosti 10 miliona evra i 60 miliona evra za mala i srednja preduzeća.Glavni cilj je da se omogući privrednim društvima da poboljšaju produktivnost u uslovima koji nisu laki. Bitno je da oni imaju sredstva da ulažu u poslove koji će ih dugoročno ekonomski ojačati.

Krediti za podsticaj privrediZa podsticanje konkurentnosti i modernizaciju privrede, Evropska banka za obnovu i razvoj obezbedila je tri kredita od 79 miliona evra Unikredit banci u Srbiji.

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Unikredit banka potpisali su Ugovor o zajmu u vrednosti od 79 miliona evra.

Kredit za energetsku efikasnost iznosi devet miliona evra, za razvoj konkurentnosti 10 miliona evra i 60 miliona evra za mala i srednja preduzeća.

"Glavni cilj je da se omogući privrednim društvima da poboljšaju produktivnost u uslovima koji nisu laki. Bitno je da oni imaju sredstva da ulažu u poslove koji će ih dugoročno ekonomski ojačati", kaže Klaus Priveršek, predsednik UO Unikredit banke.

Iako nije rečeno kolike će biti kamate, u Evropskoj banci smatraju da postoji veliko interesovanje naše privrede za te kredite.

"Mi sigurno možemo očekivati druge projekte koje će organizovati Evropska banka za obnovu i razvoj i srpske banke u narednim mesecima", kaže Nik Tesiman, direktor finansijskih institucija EBRD-a.

Krediti na pet i više godina, sa dvogodišnjim periodom mirovanja otplate, namenjeni su investicijama u industrijskom sektoru, a izuzete su igre na sreću i proizvodnja oružja. Ako banka proceni da je investicija uspešna, preduzeća će dobijati bespovratno i do 20 odsto vrednosti kredita.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik