Manji porez na mobilnu telefoniju

Bez autora
Jan 03 2011

Od Nove godine biće ukinut porez od 10 odsto na mobilnu telefoniju, koji je Vlada Srbije uvela u junu 2009. godine, kao jednu od antikriznih mera za smanjenje deficita budžeta.Porez se obračunavao na razgovore, poruke, prenos podataka i ostali mobilni saobraćaj, a od 1. januara 2011. godine plaćaće samo realan, ostvaren mobilni saobraćaj i porez na dodatu vrednost. Ukidanje tog poreza će značiti boljitak za operatore, sektor telekomunikacija i građane.

Manji porez na mobilnu telefonijuDodatni porez od 10 odsto na mobilnu telefoniju, u Srbiji, biće ukinut od 1. januara. Ukidanje tog poreza značiće boljitak za operatore, sektor telekomunikacija i građane, rekla ministarka Jasna Matić.

Od Nove godine biće ukinut porez od 10 odsto na mobilnu telefoniju, koji je Vlada Srbije uvela u junu 2009. godine, kao jednu od antikriznih mera za smanjenje deficita budžeta.

Porez se obračunavao na razgovore, poruke, prenos podataka i ostali mobilni saobraćaj, a od 1. januara 2011. godine plaćaće samo realan, ostvaren mobilni saobraćaj i porez na dodatu vrednost.

Ministarka za telekomunikacije Srbije Jasna Matić ranije je ocenila da će ukidanje tog poreza značiti boljitak za operatore, sektor telekomunikacija i građane.

"Građani će plaćati jeftinije usluge, a operatori će moći više da investiraju i uvedu nove usluge i tako podižu kvalitet mobile telefonije", navela je Matićeva.

U Srbiji posluju tri operatora mobilne telefonije - "Telekom Srbija", "Vip mobajl" i "Telenor", koji imaju više od 10 miliona korisnika SIM kartica, što prevazilazi broj stanovnika.

Kompanija "Vip mobajl" saopštila je da su njeni pripejd korisnici još juče oslobođeni plaćanja poreza od 10 odsto na upotrebu mobilnog telefona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik