Novi distributivni centar u Zrenjaninu šansa za male proizvođače

Bez autora
Jul 03 2024

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović prisustvovao je danas u Zrenjaninu otvaranju distributivnog centra kompanije BB trejd, koja posluje kao članica Domaćeg trgovinskog lanca (DTL) PerSu.

Momirović je istakao da ulaganjem u domaće kompanije jačamo našu ekonomiju i podržavamo lokalne proizvođače, ocenivši da novi distributivni centar predstavlja veliku šansu za male proizvođače jer im omogućava lakši pristup tržištu.

Prema njegovim rečima, otvaranje DTL PerSu distributivnog centra je prilika da se unapredi logistika, što je danas jedan od najvećih izazova u trgovini, kao i da se podigne efikasnost poslovanja.

Takođe, novi distributivni centar doneće brojne prednosti lokalnoj zajednici, uključujući otvaranje novih radnih mesta i jačanje lokalne privrede, rekao je ministar.

On je ukazao na to da je u vreme usporavanja globalnog ekonomskog rasta, uz prisutne geopolitičke tenzije, privredna aktivnost u našoj zemlji intenzivirana, što je za Vladu Srbije, koja je okrenuta ka privredi, veoma važno. 

Ove godine očekujemo da će rast BDP- a biti veći od 4,5 odsto, što jasno govori o tome da je Srbija na dobrom putu, ocenio je Momirović i dodao da je ovaj uspeh rezultat efikasne politike Vlade i stvaranja povoljnog poslovnog okruženja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik