Plaćanje računa mobilnim telefonom

Bez autora
Oct 06 2010

Banka Inteza predstavila je juče novu uslugu - mobilno bankarstvo, koja klijentima omogućava da jednostavnije bankarske transakcije obavljaju putem svog mobilnog telefona bez potrebe odlaska u banku i čekanja u redovima. Nova usluga uvedena je jer je upotreba mobilnog telefona u Srbiji značajno veća nego interneta.Prijavom za uslugu, korisnik dobija aplikaciju koju instalira na telefon i preko koje obavlja transakcije poput plaćanja mesečnih i drugih računa, provere stanja na tekućem računu, provere datuma isteka dozvoljenog prekoračenja „minusa“ i druge.

Plaćanje računa mobilnim telefonomBanka Inteza predstavila je juče novu uslugu - mobilno bankarstvo, koja klijentima omogućava da jednostavnije bankarske transakcije obavljaju putem svog mobilnog telefona bez potrebe odlaska u banku i čekanja u redovima.

Miloš Nedeljković, direktor Sektora za platne kartice i direktne kanale Banke Inteza, izjavio je na konferenciji za novinare da je nova usluga uvedena jer je upotreba mobilnog telefona u Srbiji značajno veća nego interneta. Prijavom za uslugu, korisnik dobija aplikaciju koju instalira na telefon i preko koje obavlja transakcije poput plaćanja mesečnih i drugih računa, provere stanja na tekućem računu, provere datuma isteka dozvoljenog prekoračenja „minusa“ i druge.

„Ovo nije usluga samo za napredne korisnike ili one koji imaju veće prihode, ovo je usluga za sve građane. Aplikacija nije skupa jer će korisnik za dve-tri transakcije potrošiti oko jedan dinar kredita na mobilnom telefonu“, rekao je Nedeljković i dodao da je prvih pet transakcija besplatno, a za sledeće banka naplaćuje proviziju od nekoliko desetina dinara. On je dodao i da je sistem osiguran najboljim merama zaštite tako da nema razloga za strah građana od bilo kakve prevare.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik