Priznanje Globalnom dogovoru u Srbiji

Bez autora
Jun 29 2010

Prema saopštenju Narodne banke Srbije, na osmom Godišnjem skupu lokalnih mreža Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija održanom u Njujorku od 23. do 25. juna 2010. godine, mreža Globalnog dogovora u Srbiji, čiji je aktivni član i NBS, proglašena je za jednu od tri najbolje mreže u svetu u 2009. godini.Ovo priznanje je dodeljeno zbog sveobuhvatnih aktivnosti, kao i rada na promovisanju Globalnog dogovora u Srbiji i predstavlja podstrek za dalje unapređenje rada Mreže. Takođe, priznanje su dobile i Mreže Globalnog dogovora u Ukrajini i Japanu.

Priznanje Globalnom dogovoru u SrbijiPrema saopštenju Narodne banke Srbije, na osmom Godišnjem skupu lokalnih mreža Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija održanom u Njujorku od 23. do 25. juna 2010. godine, mreža Globalnog dogovora u Srbiji, čiji je aktivni član i NBS, proglašena je za jednu od tri najbolje mreže u svetu u 2009. godini.

Ovo priznanje je dodeljeno zbog sveobuhvatnih aktivnosti, kao i rada na promovisanju Globalnog dogovora u Srbiji i predstavlja podstrek za dalje unapređenje rada Mreže.

Takođe, priznanje su dobile i Mreže Globalnog dogovora u Ukrajini i Japanu.   

U ovom periodu je održan i Samit lidera, kojim je obeleženo deset godina od osnivanja ove najmasovnije dobrovoljne inicijative na svetu. Ona trenutno ima osam hiljada članova iz više od 130 zemalja.

Lideri iz celog sveta su imali priliku da razmene iskustva i naglase značaj poslovanja  i investiranja na odgovoran način. Samit lidera je obezbedio platformu za kompanije da se okupe, razgovaraju i potvrde svoju opredeljenost za stvaranje nove ere održivog poslovanja i to kroz integraciju principa Globalnog dogovora u poslovne strategije. Globalni dogovor Ujedinjenih nacija povezuje poslovne subjekte sa agencijama UN, privredom, vladama i civilnim društvom radi unapređenja deset univerzalno prihvaćenih principa iz oblasti zaštite ljudskih i radnih prava, zaštite životne sredine i borbe protiv korupcije. On nastoji da promoviše i usmeri te principe u poslovne aktivnosti širom sveta i da pokrene mere podrške opštih ciljeva UN.

U Srbiji Globalni dogovor postoji od 6. decembra 2007. godine i ima 57 članica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik