Promenjena trasa Koridoda 10 kroz Grdeličku klisuru

Bez autora
Dec 21 2010

Nadležna ministarstva i Institut CIP prihavtili su predlog lokalne samouprave o promeni idejnog rešenja za novu trasu autoputa Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru koja neće zaobilaziti varoš Predejane. Rešenje leskovačkih urbanista jeftinije je za 10 do 15 hiljada evra, jer se ne predviđa gradnja tunela dužine 1,7 kilometara.Na novom projektu se već radi i do kraja januara naredne godine očekujemo da ga odobri investitor Putevi Srbije. Idejnim projektom CIP-a bilo je predviđeno da Koridor 10 zaobiđe varoš Predejane i istoimeni motel, jedino preduzeće na tom području, a u kome je zaposleno 140 ljudi.

Promenjena trasa Koridoda 10 kroz Grdeličku klisuruPredsednik Skupštine Leskovca Živojin Stefanović izjavio je danas da su nadležna ministarstva i Institut CIP prihavtili predlog lokalne samouprave o promeni idejnog rešenja za novu trasu autoputa Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru koja neće zaobilaziti varoš Predejane.

Stefanović je na konferenciji za novinare kazao da je rešenje leskovačkih urbanista jeftinije za 10 do 15 hiljada evra, jer se ne predviđa gradnja tunela dužine 1,7 kilometara.

- Na novom projektu se već radi i do kraja januara naredne godine očekujemo da ga odobri investitor Putevi Srbije - rekao je Stefanović.

Idejnim projektom CIP-a bilo je predviđeno da Koridor 10 zaobiđe varoš Predejane i istoimeni motel, jedino preduzeće na tom području, a u kome je zaposleno 140 ljudi.

- Ako bi se zaobišlo Predejane, taj kraj bi za 10 godina opusteo jer su priključne petlje bile predviđene na razadljini od desetak kilometara od varoši - kazao je Stefanović.

Predsednik gradske skupštine optužio je "tunelski lobi" za insistiranje na gradnju autoputa kroz tunel.

- Za tunelom nema potrebe jer postoji jednostavnije rešenje. Pitam se kome je u intersu u Beogradu da insistira na tome da od ove jadne države uzme 10 do 15 hiljada evra više, a narod u Predejanu natera na seobu. Pretpostavljam da je reč o tunelskom lobiju - zaključio je Stefanović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik