Rapus traži konkurenciju PTT-u

Bez autora
Jun 22 2010

Republička agencija za poštanske usluge (Rapus) do sada je izdala 23 saglasnosti operatorima za obavljanje poštanskih usluga, dok tri operatora i dalje rade, iako, nisu dobila potrebnu saglasnost. Ta tri operatora još uvek obavljaju poštanske usluge, iako inspekcija stalno odlazi na teren i obavlja kontrolu.Problem je u tome što su kazne koje im inspektori izriču simbolične i iznose oko 20.000 dinara. Situacija bi bila drugačija ukoliko bi kazna bila milion dinara. U toj agenciji nastoje da motivišu još nekog velikog igrača da konkuriše za licencu kako bi PTT Srbija dobilo konkurenciju u sferi univerzalnog poštanskog servisa.

Rapus traži konkurenciju PTT-uRepublička agencija za poštanske usluge (Rapus) do sada je izdala 23 saglasnosti operatorima za obavljanje poštanskih usluga, dok tri operatora i dalje rade, iako, nisu dobila potrebnu saglasnost.

Predsednik Saveta Rapus-a Dragan Đorđević izjavio je da ta tri operatora još uvek obavljaju poštanske usluge, iako inspekcija stalno odlazi na teren i obavlja kontrolu. „Problem je u tome što su kazne koje im inspektori izriču simbolične i iznose oko 20.000 dinara“, rekao je Đorđević i ocenio da bi situacija bila drugačija ukoliko bi kazna bila milion dinara.

U toj agenciji nastoje da motivišu još nekog velikog igrača da konkuriše za licencu kako bi PTT Srbija dobilo konkurenciju u sferi univerzalnog poštanskog servisa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik