Razgovor i internet za 600 dinara

Bez autora
Jun 02 2010

Novi operator fiksne telefonije "Orion telekom" će do kraja ove nedelje dobiti prve korisnike čime će biti okončan monopol u ovoj oblasti. Osnovni paket, koji će podrazumevati pristup internetu i telefoniranje, koštaće 600 dinara.Osnovni paket koji se nudi građana košta oko 600 dinara, određeni pristup internetu, određenu brzina i određenu količinu saobraćaja telefonom. Za sve preko toga postojaće cenovnik na osnovu koga ćete dobijati račune. "Orion telekom" prevasnogno želi da se za pretplatu građanima nešto garantuje, odnosno da oni nešto dobiju.

Razgovor i internet za 600 dinaraNovi operator fiksne telefonije "Orion telekom" će do kraja ove nedelje dobiti prve korisnike čime će biti okončan monopol u ovoj oblasti.

Osnovni paket, koji će podrazumevati pristup internetu i telefoniranje, koštaće 600 dinara, navodi generalni direktor ove kompanije Slobodan Đinović.

Prema njegovim rečima osnovni paket koji se nudi građana košta oko 600 dinara, određeni pristup internetu, određenu brzina i određenu količinu saobraćaja telefonom.

"Za sve preko toga postojaće cenovnik na osnovu koga ćete dobijati račune", navodi Đinović.

Đinović: Nema više dvojnika


On kaže da "Orion telekom" prevasnogno želi da se za pretplatu građanima nešto garantuje, odnosno da oni nešto dobiju.

"Hteli smo da za tu pretplatu nešto dobiju, da ona ne bude samo nešto na osnovu čega ostvaruju pravo na fiksni telefon. Praktično, ovim sistemom plaćate koliko potrošite. Za tu pretplatu davaćemo određene usluge, a za sve preko toga postojaće cenovna politika. Mi ćemo da ponudimo pakete usluga - i pristup internetu i fiksnu telefoniju. To zajedno će biti mnogo pristupačnije nego kada ih izdvojite pojedinačno", kaže Đinović.

Usluge fiksne telefonije i interneta plaćaće se postpejd sistemom, a Đinović najavljuje da će kasnije biti uveden i pripejd sistem za korinike kojima su usluge telefonije potrebne periodično. Prema njegovim rečima u ovom momentu korisnici novog fiksnog operatera dobijaće potpuno novi broj, ali prema najavi Ratela od sledeće godine biće moguće da se brojevi prenose.

Đinović napominje da će "Orion telekom" svojim sistemom praktično  eliminisati postojanje dvojnika, kao i da će omogućiti liniju fiksne telefonije građanima koji iz bilo kog razloga nisu mogli da je do sada dobiju.

"Naš plan je da u naredne dve-tri godine ostvarimo 100.000 korisnika, a naš sistem je projektovan da može da prihvati daleko više od toga. To su otprilike oni korisnici koji žele uslugu a nemaju je, oni koji imaju dvojničke veze i tako dalje", objašnjava Đinović.

"Orion" je licencu za fiksnu telefoniju bežičnom CDMA tehnologijom, dobio na tenderu koji je Ratel sproveo u junu prošle godine

"Deljene su dve licence, a mislim da je devet kompanija, što domaćih što stranih, pokazalo interes. U poslednjem krugu licitacije učestvovale su četiri kompanije, od toga smo mi izlicitirali 540.000 evra", kaže Đinović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik