Rešavanje problema srpskih penzionera u Austriji

Bez autora
Oct 11 2010

Srpski penzioneri koji žive u Austriji moći će tokom susreta u Beču 20. oktobra da od predstavnika penzionih fondova Srbije i Austrije dobiju sve informacije o ostvarenju svojih prava, prema Sporazumu o socijalnom osiguranju između dve zemlje.U Republičkom fondu za penzijsko i inavlidsko osiguranje (PIO), svi zainteresovani će uz prethodno zakazan termin moći da dobiju besplatnu pravnu pomoć i sve informacije o svom predmetu. Samo u Beču živi oko 300.000 Srba, a prema informacijama koje pristižu iz Austrije, interesovanje za razgovore je veliko.

Rešavanje problema srpskih penzionera u AustrijiSrpski penzioneri koji žive u Austriji moći će tokom susreta u Beču 20. oktobra da od predstavnika penzionih fondova Srbije i Austrije dobiju sve informacije o ostvarenju svojih prava, prema Sporazumu o socijalnom osiguranju između dve zemlje.

Kako je agenciji Beta rečeno u Republičkom fondu za penzijsko i inavlidsko osiguranje (PIO), svi zainteresovani će uz prethodno zakazan termin moći da dobiju besplatnu pravnu pomoć i sve informacije o svom predmetu.

Samo u Beču živi oko 300.000 Srba, a prema informacijama koje pristižu iz Austrije, interesovanje za razgovore je veliko, naveli su u PIO fondu.

U PIO fondu takođe ističu i da razgovori u Beču nisu i poslednji pošto se u martu susreti planiraju i u Nemačkoj. Namera je da se izađe u susret brojnoj srpskoj dijaspori u Austriji i Nemačkoj, koja broji oko 1,5 miliona građana.

Susreti će biti organizovani i u Beogradu za sve koji žive u Srbiji, a deo staža su ostvarili u dijaspori.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik