Sajam meda i pčelarske opreme 30. i 31. avgusta

Bez autora
Aug 27 2024

U Višegradu će u petak i subotu, 30. i 31. avgusta, biti održan 16. po redu Međunarodni sajam meda i pčelarske opreme koji će okupiti 30 izlagača meda i pčelarske proizvodnje iz Sjeverne Makedonije, Srbije, Crne Gore i BiH.

Predsjednik Udruženja pčelara Višegrad Aleksandar Masal rekao je Srni da je postavka izložbenog dijela sajma predviđena na mostu Mehmed-paše Sokolovića u petak od 11.00 časova.

On je istakao da će istog dana u 18 sati u bioskopu "Doli Bel" u Andrićgradu biti održano predavanje za pčelare na temu "Uzgoj matica" koje će održati poznati pčelar iz Slovenije Stane Plut.

"Ovaj predavač pčelarstvom se bavi 53 godine, a na predavanju će, osim uzgoja matica, biti riječi i o mogućnosti finansiranja te djelatnosti iz EU fondova", napomenuo je Masal.

Drugog dana, u 8 časova predviđena je postavka sajma na višegradskoj ćupriji, dok je svečano otvaranje zakazano za 11.00 časova.

"Pripremili smo prigodan program na svečanom otvaranju i očekujemo veliki broj posjetilaca", naglasio je Masal.

On je napomenuo da su za sve goste, učesnike ove manifestacije, organizovali krstarenje Drinom kako bi ih na taj način upoznali sa svim ljepotama opštine, kao i vožnju vozićem do Andrićgrada.

U okviru sajma u subotu će biti održano predavanje sa debatom koje će početi u 13 u Andrićgradu, a održaće ga Vlado Auguštin na temu "Tehnologija pčelarenja i zaštita od varoe bez upotrebe sintetičkih akaricida".

Ovaj predavač napisao je više knjiga i članaka o pčelarstvu.

Od 15 časova u hotelu "Višegrad" biće druženje pčelara i zatvaranje sajma. Pokrovitelj sajma je opština Višegrad.


Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik