Srbija najviše izvozi gvožđe i čelik

Bez autora
Dec 15 2010

Prvo mesto na izvoznoj listi Srbije u oktobru zauzeli su toplo valjani proizvodi - gvožđe i nelegirani čelik u koturima, sa 45 miliona dolara, dok su nafta i ulja od bituminoznih minerala sa vrednošću od 39 miliona dolara prvi uvozni proizvod.Na drugom mestu izvozne liste je kukuruz sa 36 miliona dolara, treći po izvozu je rafinisani šećer sa 25 miliona dolara, a na izvoz električne energije otpada 23 miliona dolara. Izvoz smrznute maline iznosio je 18 miliona dolara, a za po 17 miliona dolara izvezene su nove spoljne gume za putničke automobile, kao i valjani proizvodi prevučeni kalajem.

Srbija najviše izvozi gvožđe i čelikPrvo mesto na izvoznoj listi Srbije u oktobru zauzeli su toplo valjani proizvodi - gvožđe i nelegirani čelik u koturima, sa 45 miliona dolara, dok su nafta i ulja od bituminoznih minerala sa vrednošću od 39 miliona dolara prvi uvozni proizvod, pokazali su podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Na drugom mestu izvozne liste je kukuruz sa 36 miliona dolara, treći po izvozu je rafinisani šećer sa 25 miliona dolara, a na izvoz električne energije otpada 23 miliona dolaraIzvoz smrznute maline iznosio je 18 miliona dolara, a za po 17 miliona dolara izvezene su nove spoljne gume za putničke automobile, kao i valjani proizvodi prevučeni kalajem.

Na izvoznoj listi, sa 16 miliona dolara, slede hula hop čarape, i sa po 15 miliona dolara ploče i limovi od aluminijuma i garniture provodnika za paljenje.

Drugi na uvoznoj listi Srbije je prirodni gas sa 38 miliona dolara, treći je uvoz motornih vozila za prevoz osoba - autobusa i minibusa, sa 26 miliona dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik