Turski investitor želi da gradi najsavremeniju bolnicu u Beogradu

Bez autora
Feb 21 2011

Vlasnici turske bolnice "Acibadem" zainteresovani su da u Srbiji naprave regionalni centar za kardiohirurgiju i radioterapiju, jer to u ovom trenutku najviše nedostaje zdravstvenom sistemu u Srbiji.Nova bolnica bi bila napravljena pored zgrade Kliničko bolničkog centra "Bežanijska kosa", a tako bi, bez ulaganja, Srbija dobila najsavremeniju zdravstvenu ustanovu.

Turski investitor želi da gradi najsavremeniju bolnicu u BeograduVlasnici turske bolnice "Acibadem" zainteresovani su da u Srbiji naprave regionalni centar za kardiohirurgiju i radioterapiju, jer to u ovom trenutku najviše nedostaje zdravstvenom sistemu u Srbiji.

Kako je istakao Severdžan Eralp, iz bolnice "Adžibadem", nova bolnica bi bila napravljena pored zgrade Kliničko bolničkog centra "Bežanijska kosa", a tako bi, bez ulaganja, Srbija dobila najsavremeniju zdravstvenu ustanovu. Bolnica bi bila opremljenja najsavremenijom opremom, imala bi dve najsavremenije operacione sale za kardiohirurgiju, a kupila bi se i dva linearna akceleratora za radioterapiju. Plan je da se zaposle srpki lekari, kao i medicinsko osoblje.

Vrednost ukupne investicije bila bi između 20 i 40 miliona evra.

Turski inverstitor poseduje 11 kliničkih centara u Istanbulu, a jedan od njih je i istanbulska bolnica "Acibadem". Ova bolnica ima sklopljen ugovor sa Republičkim zavodom za zdravstveno osiguranje prema kome se srpski pacijenti u Istanbul šalju na operacije na srcu, kako bi se liste čekanja u našim bolnicama rasteretile.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik