Tuš definitivno ne dolazi u Vranje

Bez autora
Jul 15 2010

Najviši predstavnici lokalne vlasti u Vranju saopštili su da definitivno nema ništa od dolaska slovenačke kompanije Tuš. Ta kompanija je u izgradnju hipermarketa u tom gradu trebalo da investira nekoliko miliona evra, a posao je trebalo da dobije više od 100 radnika.U oktobru ističe rok za početak radova na atraktivnoj lokaciji nedaleko od Fabrike grejnih tela "Alfa plam", koju su Slovenci zakupili pre tri godine. Sudeći po tome da ni do danas nema makar najava o početku radova, od tog posla po svoj prilici neće biti ništa. Time će 3,6 hektara zemljišta, koje je uredno plaćeno 122 miliona dinara, biti vraćeno gradu.

Tuš definitivno ne dolazi u VranjeNajviši predstavnici lokalne vlasti u Vranju saopštili su da definitivno nema ništa od dolaska slovenačke kompanije Tuš.

Ta kompanija je u izgradnju hipermarketa u tom gradu trebalo da investira nekoliko miliona evra, a posao je trebalo da dobije više od 100 radnika.

Gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić je rekao da u oktobru ističe rok za početak radova na atraktivnoj lokaciji nedaleko od Fabrike grejnih tela "Alfa plam", koju su Slovenci zakupili pre tri godine.

"Sudeći po tome da mi ni do danas nemamo makar najavu o početku radova, od tog posla po svoj prilici neće biti ništa. Time će 3,6 hektara zemljišta, koje je uredno plaćeno 122 miliona dinara, biti vraćeno gradu", rekao je Stojčić.

Gradonačelnik nije bio spreman da komentariše postupak Slovenaca, ali je rekao kako pretpostavlja da i tako velike kompanije često nisu kadre da se suprotstave udarima svetske ekonomske krize.

"Imam informacije da je Tuš slično postupio u još nekim gradovima u Srbiji i da je svuda u pitanju bila nestašica sredstava. Iskreno, nama je žao što se ovako dogadja sa ovim poslom koji je trebalo da bude jedna od najvećih investicija u Vranju", rekao je Stojčić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik