U 2010. godini se očekuje veći priliv stranih investicija.

Bez autora
May 27 2010

Direktne strane investicije u Srbiju 2010. godine mogle bi biti nešto veće od prošlogodišnjih, koje su iznosile oko dve milijarde dolara. Očekuje se veči nivo direktnih ulaganja, jer je u toku seljenje industrija iz zapadne i centralne Evrope ka drugim tržištima, u čemu Srbija može pronaći svoju šansu.Cilj Vlade Srbije je da se u granama koje su tradicionalno uvozno zavisne, kao što je automobilska industrija, pokuša preokret i zemlja od uvoznika postane izvoznik, zbog čega nudi podsticaje ne samo za tu industriju, već i za oblast elekronike i informacionih tehnologija.

U 2010. godini se očekuje veći priliv stranih investicija.Direktne strane investicije u Srbiju 2010. godine mogle bi biti nešto veće od prošlogodišnjih, koje su iznosile oko dve milijarde dolara.

Očekuje se veči nivo direktnih ulaganja, jer je u toku seljenje industrija iz zapadne i centralne Evrope ka drugim tržištima, u čemu Srbija može pronaći svoju šansu. Cilj Vlade Srbije je da se u granama koje su tradicionalno uvozno zavisne, kao što je automobilska industrija, pokuša preokret i zemlja od uvoznika postane izvoznik, zbog čega nudi podsticaje ne samo za tu industriju, već i za oblast elekronike i informacionih tehnologija.

Takođe, Srbija pokušava da privuče strane direktne investicije i zaključivanjem ugovora o slobodnoj trgovini. Takvi ugovori, do sada, su zaključeni sa zemljama koje ukupno imaju više od milijardu stanovnika i to sa Rusijom, Belorusijom, Turskom, Kazahstanom, zemljama Cefta i Efta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik