Vlada nastavlja racionalizaciju

Bez autora
Jun 18 2010

Vlada Srbije je u budžetu za 2010. godinu predvidela sredstva za isplatu plata za broj zaposlenih nakon izvršene racionalizacije. Vlada je donela i zaključak o broju zaposlenih na određeno vreme i angažovanih po ugovoru o delu gde je definisala maksimalan broj zaposlenih po tom osnovu na 10 odsto.Takođe, Vlada je donela i odluku o izmenama i dopunama odluke o maksimalnom broju zaposlenih u organima državne uprave, javnim agencijama i organizacijama za obavezno socijalno osiguranje. Svi budžetski korisnici obavezni da do septembra donesu plan angažovanja zaposlenih na odredjeno vreme koji ne sme da bude veći od 10 odsto u odnosu na ukupan broj zaposlenih na neodredjeno vreme u državnim organima.

Vlada nastavlja racionalizacijuVlada Srbije je u budžetu za 2010. godinu predvidela sredstva za isplatu plata za broj zaposlenih nakon izvršene racionalizacije.

Vlada je donela i zaključak o broju zaposlenih na određeno vreme i angažovanih po ugovoru o delu gde je definisala maksimalan broj zaposlenih po tom osnovu na 10 odsto.

Takođe, Vlada je donela i odluku o izmenama i dopunama odluke o maksimalnom broju zaposlenih u organima državne uprave, javnim agencijama i organizacijama za obavezno socijalno osiguranje.

Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević kaže da su „svi budžetski korisnici obavezni da do septembra donesu plan angažovanja zaposlenih na odredjeno vreme koji ne sme da bude veći od 10 odsto u odnosu na ukupan broj zaposlenih na neodredjeno vreme u državnim organima".

On je kazao da organi i organizacije koje to nisu učinile moraju da svoje sistematizacije usklade sa odlukama vlade. "Isplata zarada od septembra vrsiće se samo za broj zaposlenih u skladu sa odlukama vlade", naveo je Milosavljević.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik