Zavarivač najavljuje svetski nivo

Bez autora
Jul 29 2010

Za pet godina Zavarivač će biti najbolje preduzeće u svojoj grupaciji u Srbiji, sa svetskom cenom proizvoda, svetskom produktivnošću i svetskim platama zaposlenih. Vranjski "Zavarivač" je, od firme sa više od 4.000 radnika i međunarodnom reputacijom krajem osamdesetih godina prošlog veka, poslednjih godina doživeo agoniju i zamalo stečaj.Vlasnik velike šabačke kompanije "Galeb grup", koja je preuzela valjevsku firmu, najavio je na dodeli ugovora o radu poslednjoj generaciji mladića koji su završili Školu zavarivanja da će oni, kada uskoro o trošku firme nauče nemački ili engleski jezik, biti kadrovi koji će stvarati temelje jednog novog "Zavarivača".

Zavarivač najavljuje svetski nivoZa pet godina Zavarivač će biti najbolje preduzeće u svojoj grupaciji u Srbiji, sa svetskom cenom proizvoda, svetskom produktivnošću i svetskim platama zaposlenih, kazao je novi vlasnik te kompanije, Radoslav Veselinović, predsednik Kompanije Galeb grup iz Šapca.

Vranjski "Zavarivač" je, od firme sa više od 4.000 radnika i međunarodnom reputacijom krajem osamdesetih godina prošlog veka, poslednjih godina doživeo agoniju i zamalo stečaj.

Vlasnik velike šabačke kompanije "Galeb grup", koja je preuzela valjevsku firmu, najavio je na dodeli ugovora o radu poslednjoj generaciji mladića koji su završili Školu zavarivanja da će oni, kada uskoro o trošku firme nauče nemački ili engleski jezik, biti kadrovi koji će stvarati temelje jednog novog "Zavarivača".

- Zavarivač koga stvaramo potreban je Vranju, potreban je srpskoj privredi, jer će sadašnju mesečnu poizvodnju od 500 tona gvozdenih i čeličnih konstrukcija, za dve do tri godine povećati pet puta - naglasio je Veselinović.

Novi generalni direktor preduzeća Milan Beslać objasnio je da je "Zavarivač" u kolapsu, jer je na sadašnjih 480 radnika, imao samo deset, umesto 50 odsto zavarivača, jer je izgubio tehnološku utakmicu na tržištu, a raniji menadžment je dozvolio da svakoga dana između 15 i 20 odsto radnika budu na bolovanju.

- Pored ogromnih dugova koje smo zatekli, usledio je štrajk koji je koštao preduzeće oko dva miliona evra. Dugove smo vratili, zahteve štrajkača u potpunosti izmirujemo prema postignutom dogovoru, ali se uskoro moramo osloboditi stotinak zaposlenih koji su nam tehnološki višak - nagovestio je direktor.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik