Zbog krize zatvoreno 300 sportskih kladionica

Bez autora
Jul 12 2010

U poslednjih godinu dana zatvoreno je 300 legalnih sportskih kladionica rekli su predstavnici novoosnovanog Udruženja priređivača igara na sreću pozivajući se na podatke Uprave igara na sreću. Prema tim podacima, u Srbiji posluje 1.240 kladionica.Sva tržišta u svetu osetila su žestok udar krize, pa i industrija igara na sreću. Tokom Svetskog prvenstva u fudbalu, kao i tokom svakog velikog sportskog događaja, povećano klađenje, ali su ove godine smanjeni iznosi uloga i povećan rizik, kako bi se sa što manje novca dobilo što više.

Zbog krize zatvoreno 300 sportskih kladionicaU poslednjih godinu dana zatvoreno je 300 legalnih sportskih kladionica rekli su predstavnici novoosnovanog Udruženja priređivača igara na sreću pozivajući se na podatke Uprave igara na sreću.

Prema tim podacima, u Srbiji posluje 1.240 kladionica.

Zoran Puhač, direktor kompanije Mozzart, članice Udruženja, istakao je da su sva tržišta u svetu osetila žestok udar krize, pa i industrija igara na sreću.

Puhač je kazao da je tokom Svetskog prvenstva u fudbalu, kao i tokom svakog velikog sportskog događaja, povećano klađenje, ali da su ove godine smanjeni iznosi uloga i povećan rizik, kako bi se sa što manje novca dobilo što više.

On je rekao da prema istraživanju Strategic marketinga koje je obuhvatilo samo punoletne ispitanike u poslednjih 60 dana 85,7 odsto anketiranih nije posećivao sportske kladionice. Prema tom istraživanju, više od 200 dinara ulaže 18 odsto onih koji se klade dok je najviše onih koji uplate od 51 do 100 dinara i to 35 odsto.

Puhač je istakao da je cilj novoosnovanog Udruženja čiji je predsednik novinar Vanja Bulić, promovisanje legalne industrije igara na sreću i društveno odgovornog poslovanja, edukacije i prevencije zavisnosti od kocke.

Udruženje, za sada, čine četiri kompanije, Mozzart, Meridijan, Balkan Bet i Atlantik koje imaju više od 50 odsto tržišnog udela.

Jasmina Milašinović, specijalista za bolesti zavisnosti je rekla da bi trebalo raditi na prevenciji i savetovala da roditelji ne šalju decu da im uplaćuju tikete, lozove niti alkohol ili cigarete i da je najbolje da im ličnim primerom pokažu šta ne treba da rade.

„U slučaju da primete da dete postaje zavisnik bilo od koceke, alkohola, narkotika važno je da se što pre obrate Specijalnoj bolnici za bolesti zavisnosti ili Institutu za mentalno zdravlje“, naglasila je ona.

Zoran Milošević, direktor kladionica Meridijan je rekao da Udruženje podržava odredbu koja će biti deo novog zakona o igrama na sreću da se maloletnicima zabrani ulaz u kladionice.

„U kompanijama koje čine ovo Udruženje takvo interno pravilo već postoji“, rekao je on.

Predstavnici Udruženja ipak nisu mogli da preciziraju da li će podržati i odredbu da se zabrani otvaranje kladionica u krugu od 150 metara od škola.   

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik